-
Mağdur Sanık
Merhabalar. Sizlere bir sorum olacak. Yanıtlarsanız çok sevinirim.
2013 şubat ayında karşılıklı darp nedeniyle ifadem alınmıştı. Karşı tarafla ifade öncesi görüşmüş, anlaşmıştık. Kendisi şikayetçi olmayacağını söylemişti. Önce karşı taraf ifade verdi, sonra ben ifademde şikayetçi olmadığımı belirttim. Sonradan öğrendim ki karşı taraf şikayetçi olmuş. Darp hakaret ve tehdit'ten şikayetçi olmuş. Adli muayenelerimiz yapıldı. Benim vücudumda 11 yerde darp cebir izi vardı. Yüzümde de izler olduğu için "çehrede kalıcı eser niteliğinde iz kalıp kalmayacağının tespiti için 6 ay sonra KBB muayenesi uygundur" dediler. 6 ay sonra KBB muayenesi oldum. Yüzümde sabit eser kaldı. Daha önce e-devlet şifrem yoktu ve sorgulama yapamıyordum. Bugün e-devlet şifremi aldım ve sorgulama yaptığımda "Mağdur Sanık" sıfatıyla yargılandığımı gördüm. Sistemde adıma 2 mahkeme bulunuyor.
1. Mahkeme:
Mahkeme: İzmir 8. Aile Mahkemesi
Dosya Türü: Hukuk Değişik iş Dosyası
Dosya Durumu: Karara Çıkmış
Açılış Tarihi: 19/02/2013
Dava Türü: 6284 Sayılı Kanuna Göre Koruma Kararı
Taraflar
Adı Soyadı / Kurum Adı Taraf Rolü Vekilleri
ÖZKANLAR POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 2013/230 Talep Eden
*********** (Karşı taraf) Talep Eden
(Burda benim adım yazıyor) Karşı Taraf
bu ilk davada karşı taraf olarak görünüyorum.
2. Mahkeme:
Mahkeme: İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesi
Dosya Türü: Ceza Dava Dosyası
Dosya Durumu: Ara Duruşma Yapıldı
Açılış Tarihi: 01/11/2013
Dava Türü :Basit Yaralama
Hakaret
Tehdit
Yaralama
Duruşma Günü Saati İşlem Sonuç
20/02/2014 11:15 Duruşma Günü Verildi
25/12/2013 11:00 Duruşma Duruşma Yapıldı
Taraflar
Adı Soyadı / Kurum Adı Taraf Rolü Vekilleri
(Burda benim adım yazıyor) Mağdur Sanık
************ (Karşı taraf) Katılan Sanık
yazılanlar bunlar.
Olay benim kirada oturduğum evde gerçekleşmiş ve eve polis ve ambulans ekipleri gelmiş, ikimiz farklı hastanelere kaldırılmıştık. olaydan sonra karşı taraf ile bir daha görüşmedim. Oturmakta olduğum aderesten taşındım. İşim dolayısıyla ikamet adresim farklı bir ilde görünüyor. Dolayısıyla posta yoluyla mahkeme dosyası veya herhangi bir posta elime ulaşmadı. Burda görünen davaların hiçbirine katılmadım ve bir avukatım da yok.
Şimdi benim ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz lütfen? Bir avukat tutmalı mıyım? Davalara katılmam gerekir mi? Bu davalara katılmadığım için herhangi bir sorun yaşar mıyım. En önemlisi de kendim de mağdur olduğum halde karakolda şikayetçi olmamıştım. Şimdi şikayetçi olabilir miyim?
Çok teşekkür ediyorum. İyi Çalışmalar dilerim..
-
Cevap: Mağdur Sanık
Devam eden davanız İzmir 16.Asliye Ceza. Diğeri sadece koruma kararı için mahkeme işlemi. Duruşmalara katılmazsanız kendinizi savunamazsınız. Unutmayın aynı zamanda sanık olarak gözükmektesiniz. Ayrıca hukuki haklarınızı kullanabilmeniz için dosyada teknik anlamda "katılan" sıfatını da almanız gerekir. Avukat tutmanız savunmanıza büyük ölçüde yardımcı olur hem de haklarınız bu yargılama dolayısı ile zedelenmez.