Satıcı Firma Siparişimi İptal Etti
Değerli üyeler dün internette dolaşırken bir cep telefonunun %98 indirimle 17.70 tl ye satıldığını gördüm her ne kadar sitenin arkasındaki holding tanınmışta olsa pek güvenemedim kapıda ödemeli olarak 2 adet sipariş verdim kargo dahil 50 tl gibi bir fiyat çıkardılar. Siparişi onayladım bende. Mail adresime girdim sipariş detayı ve mesafeli satış sözleşmesini mail atmışlar.
Buraya kadar herşey normal ama bir 5 dakika sonra siprişimin iptal edildiğine dair bir mail daha aldım siteye girip baktığımda aldığım telefonun fiyatının yükseltildiğini (tahminim benim sipariş verdiğim fiyatın yanlışlıkla girildiğini) ve stokta telefon olmadığını gördüm (Normalde stokta ürün olmadığında bu siteden ürünü sepete ekleyemiyorsunuz). Sipariş detayımda ise siparişin iptal edildiği yazıyordu.
Firmaya mail attım ama cevap alamadım. Dün telefonla görüştüğümde ise müşteri hizmetleri yetkilisi iptal edildiğini ama neden iptal edildiğini göremediğini tahmini olarak şu an stokta olmadığından olabileceğini söyledi. Ben ise konunun daha detaylı araştırılıp tarafıma yetkili bir kişinin bilgi vermesini istedim. Henüz dönüş sağlanmadı.
Sizlere sorularım şunlardır.
1) Sözleşme Onaylandıktan sonra firmanın siparişimi tek taraflı iptal yetkisi var mıdır?
2) Ürünün fiyatının yanlış yazılmış olması beni ilgilendiren bir durum mudur? Demek istediğim firmadan bu ürünleri talep edebilir miyim?
3) Eğer bu durumda ben haklı isem hakkımı ne yolla aramalıyım?
Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim. Cevap verirken münkünse hangi kanun veya yönetmeliğe göre durumumuda yazarsanız sevinirim.
Cevap: Satıcı Firma Siparişimi İptal Etti
Satış sözleşmesini iyice incelediniz mi, bu tarz fiyatlandırma hatalarında siperişin iptal edilip ücret iadesi yapılacağı şeklinde tanımlar olabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Satış sözleşmesini iyice incelediniz mi, bu tarz fiyatlandırma hatalarında siperişin iptal edilip ücret iadesi yapılacağı şeklinde tanımlar olabilir.
O tarzda bir maddeye rastlamadım
Markette bir ürünün etiket fiyatı yanlış yazılmışsa kasiyer,
Eğer fazla yazılmışsa kasadaki fiyattan
Eksik yazılmışsa etiketteki fiyattan
ürünü vermek zorundadır.
Sitedeki fiyatlar da bir nevi "etiket" değil mi?
Yönetmelik etiket fiyatına uyma zorunluluğu getiriyorsa sözleşme ile bu engellenebilir mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Markette bir ürünün etiket fiyatı yanlış yazılmışsa kasiyer,
Eğer fazla yazılmışsa kasadaki fiyattan
Eksik yazılmışsa etiketteki fiyattan
ürünü vermek zorundadır.
Sitedeki fiyatlar da bir nevi "etiket" değil mi?
Yönetmelik etiket fiyatına uyma zorunluluğu getiriyorsa sözleşme ile bu engellenebilir mi?
Doğru diyorsunuz engellenememesi gerek ama bilemedim işte
100TL lik bir ürünün %98 indirimle 2TL ye satılmasının akla yatan mantıklı bir açıklaması varmıdır bir yazım hatasından başka sizce??
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
100TL lik bir ürünün %98 indirimle 2TL ye satılmasının akla yatan mantıklı bir açıklaması varmıdır bir yazım hatasından başka sizce??
Konu o değil ki Erdoğan Bey, yazım hatası olduğu kesin zaten. Sonra düzeltildi %20 indirimle 600 küsür yazıyor artık. Ben bu durumda ne yapacağım o ürünü bahsettiğim fiyattan alabilecekmiyim