Psikolojik baskı ile istifa

merhaba, bir finansal kurumda çalışmaktaydım. olayı anlatayım nerde yanlış yaptım ne yapabilirim o yonde yardımınızı rica ederim.
malum h3n2 salgın virüsü benı de vurdu aralık ayının sonunda. çarşamba günü işe gittim 45 dk dayanabildim ve izin alıp eve geçtim. tüm günü istirhat ederek geçirdim ve akşamına hastanenın aciline gittim. sabah olunca iğne etkisiyle daha dinç şekilde işime gittim. fakat bana rapor soruldu. sorun surdakı ızın aldıgım ıcın rapor ile ilgilenemedim ve ağzımdan 'evet var' cevabı cıktı. ama ortada rapor yoktu. doktordan nekdar rica etsemde  'izin alıp gittiğim gün için' rapor alamadım. ve aslında raporumun olmadıgını müdürüme bildirmiş oldum. 
bunun üzerine o gun mudur ile görüşme yaptık. benden savunma istedi. durumu açıklayan savunma hazırlayıp teslim ettim. fakat bana 2 secenek sundu. şöylekı;
ya ben bu savunmanı insan kaynaklarına göndereceğim ve iş akdinin fesh olması ıcın ugrasacagım, sicilin etkilenecek. yada istifa et şeklinde.
ve  o gun iş görüşmelerimde sicil bozuklugunun karsıma cıkmasını durumunu dusunerek ve o sekılde bılgılendırılerek istifa dilekçemi verdim. 12 günlük izin hakkım vardı ihbar süresi o şekilde çözüldü.
şuan 1aydır işsizim borclarım var askerlık tecilli oldugu ıcın iş bulamıyorum. 
benım yasadıgım olay bu .tecrubeleriniz ve bilginiz dahilinde yardımcı olursanız çok sevınırım.

Cevap: Psikolojik baskı ile istifa

İş kanununa göre 1 ay içinde sadece 1 gün gitmemek nedeniyle iş sözleşmesinin haklı feshi diye bir neden bulunmamakta. Bir ay içinde 3 kere mazeretsiz devamsızlık eden işçiye çekilecek ihtardan sonra iş akdi HAKLI nedenle feshedilebilir. Bunun dışındaki fesihler haksız olup, işçi lehine tazminat nedenidir.