Mirascilik belgesinde farkli tapuda farkli
Oncelikle herkese yardimci oldugunuz icin sizlere tesekkur ediyorum. Ben babam hakkinda bi soru sormak istiyorum. Umarim anlasilir bir sekilde izah edebilirim. Babamin babasi 2 defa evlendi. ilk hanimindan 6, ikinci hanimindan ise 2 cocugu oldu. Ikinci hanim babamin annesi oluyor. Anneleri ayri, babalari bir. Dedem 7.7.1990'da vefat etti. Ilk hanimindan olan 6 kardes, babam ve amcamla hic gorusmediler. Zaten 6 kardesler baska sehirde yasiyorlar. Babam babasindan miras kalip kalmadigini sorunca hepten ipleri kopardilar. Hep kacamak davranip babalarindan bisey kalmadigini soylediler. Babam bir kac hafta once mirascilik belgesi cikardi. Dedemin terekesinin 672 pay oldugunu ve babaminda 96 pay oldugunu gosteriyor. Mirascilik belgesinde toplamda 8 kardese paylari bolunmus ve isimlerine kadar cikiyor. Babam mirascilik belgesiyle o sehirdeki tapuya gitti ve orda ne babamin ne de kardeslerinin ustune bisey cikiyor. Butun mal varliklari vefat eden dedemin kardeslerinin(babamin amcalarinin) ustunde cikiyor. Kafamizda bi hayli karisti. Cunku o sehirde tapudaki memurlar babama bunun normal olmadigini ve mahkemeye basvurmasini tavsiye etmisler. Babamin nasil bi yol izlemesi gerekiyor? Dava acma hakki var mi? Mirascilik belgesinde toplamda babamin babasinin ve 8 kardesinde pay sahibi oldugu gorulurken neden tapuda mal varliklari dedemin kardesleri(babamin amcalari) ustunde cikiyor? Yardimci olursaniz seviniriz.
Tesekkurler.
Cevap: Mirascilik belgesinde farkli tapuda farkli
Veraset ilamının iptali için dava açma hakkınız var.
Mirasçılık belgesinde bir hata yok gibi, zira tüm kardeşlere pay verilmiş.
Veraset ilamında adı geçen kişiler tapu kaydında yer almıyorsa, (örneğin babanız)
Tapu kaydı incelenmeli, babanızın adı hiç bir şekilde tapu kaydında geçmiyorsa, babanız hiç yaşamamışcasına diğer mirasçıların adı geçiyor ve buna göre payları varsa bu durumda tapu kaydının iptali ve tesciline yönelik dava açılması gerekecektir.
Ancak babanızın adı örneğin Muhammed olup da, tapu da Mehmet diye geçiyorsa vb. şekilde durumlar varsa bu kez tapu kaydında düzeltim davası açılmalıdır.
Ancak hangi davanın açılması gerektiği ve ne şekilde bir yol izlenmesi gerektiğini net olarak bir avukata başvurarak öğrenmeli ve davayı bir avukat marifetiyle açmalısınız.
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Mirasçılık belgesinde bir hata yok gibi, zira tüm kardeşlere pay verilmiş.
Veraset ilamında adı geçen kişiler tapu kaydında yer almıyorsa, (örneğin babanız)
Tapu kaydı incelenmeli, babanızın adı hiç bir şekilde tapu kaydında geçmiyorsa, babanız hiç yaşamamışcasına diğer mirasçıların adı geçiyor ve buna göre payları varsa bu durumda tapu kaydının iptali ve tesciline yönelik dava açılması gerekecektir.
Ancak babanızın adı örneğin Muhammed olup da, tapu da Mehmet diye geçiyorsa vb. şekilde durumlar varsa bu kez tapu kaydında düzeltim davası açılmalıdır.
Ancak hangi davanın açılması gerektiği ve ne şekilde bir yol izlenmesi gerektiğini net olarak bir avukata başvurarak öğrenmeli ve davayı bir avukat marifetiyle açmalısınız.
Tesekkurler. Ama baya ugrastiracagi benziyor :)