Ceza davamın sonucu hakkında
Tarafıma dün tebliğ edilen Sulh Ceza Mah. gerekçeli kararı ile ilgili ;
" Hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen sanığın 5560 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK.nın 231/8.maddesi gereğince beş yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına,sanığın bu süre içinde takdiren herhangi bir yükümlülük altına alınmasına yer olmadığına "
Sorum Şu ; Bu karar sonrası Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvuru yapmam gerekirmi?
Yargılama sonrası karşı taraf kendini vekille temsil ettirdiğinden ve davetiye giderleri ile birlikte toplam 712 tl sanıktan tahsiline şeklinde karar çıktı.
Bu parayı nereye yatırmam gerekir,süresi varmıdır? İzmir'de ikamet ediyorum mahkeme İstanbul Adliyesi.
Sorularıma yanıt vererek yardımcı olabilecek üyelere teşekkür ederim.
Cevap: Ceza davamın sonucu hakkında
Alıntı:
volkov1973 rumuzlu üyeden alıntı
Tarafıma dün tebliğ edilen Sulh Ceza Mah. gerekçeli kararı ile ilgili ;
" Hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen sanığın 5560 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK.nın 231/8.maddesi gereğince beş yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına,sanığın bu süre içinde takdiren herhangi bir yükümlülük altına alınmasına yer olmadığına "
Sorum Şu ; Bu karar sonrası Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvuru yapmam gerekirmi?
Yargılama sonrası karşı taraf kendini vekille temsil ettirdiğinden ve davetiye giderleri ile birlikte toplam 712 tl sanıktan tahsiline şeklinde karar çıktı.
Bu parayı nereye yatırmam gerekir,süresi varmıdır? İzmir'de ikamet ediyorum mahkeme İstanbul Adliyesi.
Sorularıma yanıt vererek yardımcı olabilecek üyelere teşekkür ederim.
Para cezasını mal müdürlüğüne yatırmanız ve makbuzu mahkemesine göndermeniz ve bir örneğini saklamanızı tavsiye ederim.
Herhangi bir yükümlülük yoksa D.SMüdürlüğüne başvurmanıza gerek yok, karar kesinleştikten sonra 5 yıl süre ile suç işlememeniz yeterli.
Vekalet ücreti karşı tarafa ödenir. Geri kalan posta masrafı bilirkişi ücreti vs. giderleri ödemek için mahkeme kaleminden bilgi alabilirsiniz. Karar tarihinden itibaren 2 ay içinde ödenmediği takdirde harç tahsil müzekkeresi yazılır, mal müdürlüğü aracılığıyla zorla alınır. Karar elinize ulaştığında mal müdürlüğüne giderek ödeme yapmayıda deneyebilirsiniz.
litigation ve Jilet yanıt için teşekkürler.Karşı taraf avukatıyla görüştüm,belirttiği banka hesabına açıklamasınada dosya esas numarasını yazıp hem vekalet ücreti hemde davetiye ve posta giderleri için ödeme yaptım.