Üniversitede bir dersi geçemiyorum
Merhabalar
Ben bir devlet üniversitesinde Matematik bölümü okumaktayım okulum iki yıldır uzuyor bir ders var o dersi hocasından dolayı bir türlü geçemiyorum üniversitemizde bu dersi başka hocadan alma gibi bir imkanımız yok üniversite yönetmeliği de yine başka üniversiteden ders almaya imkan vermiyor acaba mahkeme kararıyla dersi başka üniversiteden alma olanağım var mıdır ? Dava açarsam ve olumsuz sonuçlanırsa hocanın bana takmasından korkuyorum cevap verirseniz sevinirim
Cevap: Üniversitede bir dersi geçemiyorum
Bazı istisnai ve zorunlu kalınması durumlarında üniversite yönetimininde onayıyla başka bir üniversiteden ders almak diye bir şey var.Lakin geçememe sebebiyle dava açma(kime?, neye?) ve bu dava sayesinde başka üniversiteden ders alma gibi bir fikir yaratıcı olsa da hukuk da görülmüş, duyulmuş bir şey değil.Bunları düşünmek yerine daha çok çalışmak daha iyi bir fikir gibi duruyor.Bilginize..
Doğru söylüyorsunuz ama şöyle bir şey var bir öğrenci diğer bütün dersleri geçip bir ders yüzünden iki sene okul uzatıyorsa burada bir haksızlık yok mudur ? dersi alan 150 kişiden 5 kişi geçiyorsa yani sadece hocanın insafına mı kalmışız ?
Tek ders sınavı diye birşey vardı bizim zamanımızda, sizde öyle birşey yok mu ? Bu arada usulsüzlük varsa o işelere YÖK bakıyor dava açamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Öğrenciler YÖK'e hayır diye neden protesto yapıyorlar acaba
Alıntı:
mosey rumuzlu üyeden alıntı
Doğru söylüyorsunuz ama şöyle bir şey var bir öğrenci diğer bütün dersleri geçip bir ders yüzünden iki sene okul uzatıyorsa burada bir haksızlık yok mudur ? dersi alan 150 kişiden 5 kişi geçiyorsa yani sadece hocanın insafına mı kalmışız ?
2 yılda toplam 5 kişi mi geçebilmiş?
Bir dönemde dersi yaklaşık alttan alanlarla beraber 150 ve üstü oluyor bunların 5 en fazla 15 tanesi bir dönemde geçebiliyor yani tamam çok çalışıp geç falan denilebilir haklısınız da ama öğrenciye bu dersi başka üniversiteden alma yada en azından başka hocadan alma imkanı verilmemesi haksızlık bence, hukuki yollardan da bu hakkı elde edememesi bana saçma geliyor. İnsanlar tuhaf sebeplerden dolayı dava açıyorlar kazanıyorlar, burada olay sadece bende değilim Türkiye genelinde öğrencilerin böyle sıkıntıları var ve bu öğrenciler niye haklarını arayamıyorlar anladığım kadarıyla böyle bir şey mümkün olamayacak. İyi günler