-
Kasten yaralama
merhaba kolay gelsin komşumuzla annem çöp dökme meselesi yüzünden tartışmışlar o osırada komşumuzun eşi anneme hakaret edip üstüne yürüdü vurmaya kalktı o esna haber geldi eve gittigimde anneme vuramaya çalsıyorlardı ben yetiştim komsumuza bi tane vurdum düştü karakaola gidip karşılıklı şikayetci olduk btm ile gidirelebilir rapor almıs mahkeme kagıdı geldi bana 86 2 53 maddeleri asliye ceza mahkemesinde 4 ay var mahkemeye olaydan kısa bi sürü sonra komşumuz eşiyle beraber yolda bana agır hakaretler etmeye başladı öldürmeyle tehtid etti eşi bayanda yakamdan tutdu kocasıda elini cebine attı bıcak vaya silah çıkartcaktı bende o esna (bayan) yakamdan tutdu bırakmıyor korkudan bayanı ittim ordan uzaklaşdım bayan yere düştü ama hafif toprak zemine düştü ayagında kırık oluşmuş 2 orta derece (daha önce ayagında problemler vardı kordineli yaptılar ifade verdik yine bugün 2 inci mahkeme kagıdı geldi müşteki sanık onlarda bende bana tck( 86/1. 87/3 .53 ) (86/2 .35/1-2.53 )maddeleri karsı tarafta tck (125 1-4 129/2.53 ) maddeleri uygulanmıs ŞİMDİ SORMAK İSTEDİGİM ÖNCEKİ MAHKEME HAGB VERİRSE İKİNCİ MAHKEMEDEN BANA NE ÇIKAR 2 AYRI HAGB ÇIKARMI İKİ TANE ŞAHİDİM VAR ONLARIN ŞAHİDİ YOK ALACAGIM CEZA NEDİR DAHA ÖNCE SABIKAM YOK
-
Cevap: Kasten yaralama
-
İki dosyada aynı anda derdest olduğundan her iki dosyada da hagb kararı verilebilir, bunun için cezanın 2 yıl veya daha az süreyle hapis cezası veya para cezası olması, sabıkanın olmaması, bir daha suç işlemeyeceğine yönelik mahkemede olumlu kanaat oluşması gerekir.
Anlattıkların doğruysa ve eksiksizse her iki dosyadan da normal şartlar altında iki yıldan az hapis cezası veya para cezası çıkar. Onlar hakkında da hagb verilir.
-
cevabınız için tşk ederim iyi çalışmalar