Hava değişiminin askerlikten sayılması ile ilgili kanun değişikliği halen hava değişiminde olanları kapsar mı?
Kısa dönem askerim. 10 Aralık 2013 tarihinde iki ay hava değişimi aldım. Hali hazırda askerlik kanununda yapılması planlanan değişiklikle
( http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar...ler/277577.pdf ) kısa dönemler için hava değişiminin askerden sayılma süresi 45 günden 15 güne düşüyor. Hava değişimim 8 Şubat'ta bitiyor. 11 Mart'ta da tezkere alıyorum. Eğer ben askerken bu kanun tasarısı yasalaşırsa beni de kapsar mı? Yoksa hali hazırda hava değişimimi almış ve tamamlamış olacağım için kapsamaz mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Hava değişiminin askerlikten sayılması ile ilgili kanun değişikliği halen hava değişiminde olanları kapsar mı?
arkadaslar kac gundur benim gibi binlerce askeri etkileyecek bir degisiklik hakkinda yorum yapilmamasi ilginc degil mi?
Cevap: Hava değişiminin askerlikten sayılması ile ilgili kanun değişikliği halen hava değişiminde olanları kapsar mı?
Maalesef bende aynı durumdayım. 353kd olarak 04.11.2013 de birliğime teslim oldum.07.01.2014 tarihinde 30 hava değişimi aldım ve şu an ben de oldukça tedirginim. Askerliğime 15 gün eklenecek mi eklenmeyecek mi