Apple (iPhone 5s) ürün değişimi
Merhaba arkadaşlar hepinize.
19 ocak 2014 pazar günü markantalya troy mağazasından iphone aldım. fakat dün gece (20 ocak pazartesi) telefonun tuşlarının özellikle kilit tuşunun sallandığını farkettim ürünü zaman geçirmeden yenisiyle değiştirmek istiyorum. tüketici koruma kanunu okudum ama tam olarak özümseyemedim. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum en kısa sürede. şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler.
Not: Alınan bir üründe tüketicinin beğenmedim deyip 1 hafta içerisinde iade hakkı da var mıdır?
Cevap: Apple (iPhone 5s) ürün değişimi
Alıntı:
ahmet07 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar hepinize.
19 ocak 2014 pazar günü markantalya troy mağazasından iphone aldım. fakat dün gece (20 ocak pazartesi) telefonun tuşlarının özellikle kilit tuşunun sallandığını farkettim ürünü zaman geçirmeden yenisiyle değiştirmek istiyorum. tüketici koruma kanunu okudum ama tam olarak özümseyemedim. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum en kısa sürede. şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler.
Not: Alınan bir üründe tüketicinin beğenmedim deyip 1 hafta içerisinde iade hakkı da var mıdır?
7 gün koşulsuz iade hakkınız var zaten.isterseniz değiştirme taleb edin. kabul etmezlerse tüketici haklarına başvurun.
hmm anladım kardeşim. çok teşekkürler dediğin gibi yapacağım. değişim talebi olmadı iade olmadı tüketici hakları.
Alıntı:
msadık rumuzlu üyeden alıntı
7 gün koşulsuz iade hakkınız var zaten.isterseniz değiştirme taleb edin. kabul etmezlerse tüketici haklarına başvurun.
7 gün içinde koşulsuz iade hakkı olduğunu da nereden çıkardınız. Sizin söylediğiniz sadece mesafeli sözleşmelerde ve kapıdan satışlarda geçerli.
Ama ürün ayıplı ise 30 gün içinde satıcıya bildirip, bedel iadesi yada ürün değişimi alabilir.
hocam dun akşam mağaza ile bugun sabahta mağazanın merkezi ile görüştüm. mağazaya götürün incelensin öyle karar veririz diyorlar. yani ben kendi açımdan ayıplı malı bildirmiş oluyorum. akşam cihazı mağazaya götüreceğim. orada nelere dikkat etmeliyim? yada 'cihaz bizde kalsın bi süre' veya 'servise gönderelim' derlerse nelere dikkat etmeliyim? örn. faturayı sadece göstermek, vermek yada vermemek gibi.
Arkadaşlar hiç yokmu bu konuda deneyimi bilgisi olan özellikle hukuk alanındaki arkadaşlarımızdan???