Yaya geçidini kullanmayan Yayaya Çarpma ve sonucu
Geçtiğimiz Aylarda Yaya Geçidi Olan bir Yerde Yayanın Yolu Kontrol Etmeden Yola Fırlaması ve 5 Metre Mesafede olan Yaya Geçidini Kullanmaması Sebebiyle Aracımla Yayaya Hafifçe Vurdum. Kaza Sonucu Yaya Aracımı Tekmeledi Ve Kendisinden Şikayetçi Oldum. Ben Şikayetçi Olunca Yaya da Şikayetçi Oldu ve Benden Para Talep Etti.
1.ci Mahkeme Yapıldı ve Hakim Yayaya Hasarı Öde Cezan Hafiflesin dedi Ve Hasari Ödetti. Bana da davadan vazgeçmemi, Hasarın Ödendiğini Söyledi. Ben de Yaya benden Para talep Ettiği için Davadan Vazgeçmeyeceğimi ilettim.
Bu Söylemimden Sonra Hakim Bana Sen Bilirsin ben Olayın Olduğu Yere Bilirkişi çıkartırım, Sana da 400 - 500 Lira Bilirkişi Ücreti Kitlerim Yanıtı verdi.
Ben bu Kitlerim Lafından Sonra Davadan Kesinlikle Vazgeçmeme Kararı Aldım. 5 Metre ilerideki Yaya Geçidini Kullanmayan Yayaya Çarpmamdan Dolayı Sonuç Ne Olabilir? Bu Davada Haklı çıkabilirmiyim ve Taraflı Olarak Gördüğüm Hakimi Red Edebilir miyim?
Cevaplarınızı Bekliyorum. Teşekkürler.
Cevap: Yaya ya Çarpma ve sonucu
Hakim ne diyorsa onu yapın. Otoban değilse ister yaya geçidi olsun ister olmasın en azından yayayı kornayla uyarmadınız diye size de kusur verilir. Basit bir cezayla kurtulsanız dahi yayaya aleyhinizde tazminat davası açma imkanı vermiş olursunuz. Bilirkişi ücreti de doğrudur. Dava aleyhine sonuçlanan bu ücreti öder. Kilitlerim lafını sanırım olayı vurgulamak için söylemiş yargıç. Ama söz pek de hoş olmamış.