Vergi borcundan dolayı vergi dairesi kalan mirasa haciz koyar mı?
vergi dairesi alacagına karşılık alacağı olduğu mükellefine miras kalsa el koyarmı ayrıca vergi dairesinin alacaklı olduğu mükellefi rahmetli olsa oğluna dededen miras kalsa vergi dairesi el koyarmı saygılar
Cevap: vergi borcundan dolayı vergi dairesi kalan mirasa haciz koyarmı
Her türlü alacak mirası reddetmemiş (reddi miras) mirasçılara kalır. Nasıl ki miras olarak hak ve alacaklar kalıyorsa, mirasbırkanın da borçları mirasçılarına kalır. Eğer tereke borca batıksa veya malvarlığı yoksa ve sadece borç varsa mirasın reddi düşünülebilir. Ancak onun da ölüm tarihinden belli bir süre içinde dava şeklinde talep edilmesi gereklidir.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Her türlü alacak mirası reddetmemiş (reddi miras) mirasçılara kalır. Nasıl ki miras olarak hak ve alacaklar kalıyorsa, mirasbırkanın da borçları mirasçılarına kalır. Eğer tereke borca batıksa veya malvarlığı yoksa ve sadece borç varsa mirasın reddi düşünülebilir. Ancak onun da ölüm tarihinden belli bir süre içinde dava şeklinde talep edilmesi gereklidir.
Sayın ilelegal ben şunu demek istedim.benim vergiborcum var.babamdan mıras kaldı devlet el koyarmı.veya ben babamdan önce öldüm babamdan torununa kalan mirasa devlet el koyarmı