Yargıtay Süreci Hakkında Sorular
Merhabalar, 2012'nin mayıs ayında yalnızca kullandığım halde bir iftira sonucu "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçu şüphesi ile tutuklandım. İlk mahkememde bana suç atan şahıs aslında benden almadığını, internetten siparişle kendine ait bir bilgisayardan benden bağımsız bir şekilde sipariş verdiğini itiraf etti. Ben de kendi yöntemimle satın aldığımı, ilgili kişinin bunun ticaretini yaptığından haberim olmadığını vs belirterek herşeyin çözüleceğini sandım.
Fakat toplamda 7 ay ceza evinde kaldıktan sonra aralık ayında 4 sene 2 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Daha önceden herhangi bir sicilim yok, fakat hakim ertelemedi, ceza evinde yattığım süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edip cezayı verdi. Dosyayı yargıtaya gönderdim, üzerinden yaklaşık 1 sene geçti ve "Arşivde" olarak görünen dosya, bu gün itibariyle; "İlgili Yargıtay Dairesinde" durumuna geçti. Bir yandan bilgisayar mühendisliği bölümünde üniversite öğrencisiydim, okulumu bitirdim ve yüksek lisans için yurt dışına gideceğim birkaç hafta içinde.
Sorularım şöyle: Bu "İlgili Yargıtay Dairesinde" süreci ne kadar sürer? En kısa süreceği süre takriben ne kadardır? Olaki ceza onandı, "Karar Düzeltme" için başvurabilir miyim? Tutuklamam çıkar mı hemen? Tebliğ edilmeden tutuklanma riskim var mı?
Yurt dışı engeli konmadı ve çalıştığım şirketin bir sunumu için 2 ay önce italyadaydım çıkış/giriş süreçlerimde problem yaşamadım. Önce hem yılmış hem de adalet sistemine kızgın ve umutsuzdum. Fakat ailemin de desteğiyle çok fazla emek gerektiren bir yola girdim, yüksek lisansımın bölünmesinden yada süreç içinde herhangi bir problem yaşamaktan korkuyorum. Gideceğim ülke Kanada, olaki cezam onanırsa diye korkuyorum. Ceza çıkarsa ülkeme geri iadem söz konusu olur mu? Gibi birçok soru da var kafamda. Görüştüğüm avukatlar farklı bilgiler verdiler, biri en az 5-6 ay sürer derken bir diğeri 2 hafta içinde sonuçlanır dedi. Keza sonuçlandıktan sonra tebliğ edilene kadar GBT'ye işlenir mi? Yurt dışına çıkışımda problem olur mu?
Böyle açık bir ortamdan çok daha güncel ve sağlıklı bilgi alabilirim diye düşündüm.
Dosyama ait bilgiler aşağıda :
Geliş Tarihi : 28/03/2013
Mahkemesi : İstanbul Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi
Mahkeme Karar Tarihi : 20/11/2012
Savcılık Tarihi : 14/03/2013
Eğer daha detaylı bir bilgi lazımsa özel mesajla iletebilirim.
Şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler,
Saygılar
Cevap: Yargıtay Süreci Hakkında Sorular
Konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu?