Hayali Hukuk Bürosundan Dolandırıcılık Eylemi
Bu numaradan yine az evvel tehdit içeren mesaj aldım. 1 Yıldır sürüyor bu mesaj yağmuru. Ürün sipariş edip almadığımdan dolayı para isteniyor. Ben öyle bir sipariş vermedim.
Önce 10 lira istediler, sonra rakam gittikce arttı. Savcılık, icra vs. deyip 120 liraya çıktılar. Son gelen mesajda da, son derece tehditvari bir dille, bu son uyarı, yatırmazsan cinsel ürün sipariş edip almamaktan hakkımda dava açacaklarmış. Daha öncede dolandırıcılıktan dava açacaklarını söylemişlerdi, bir türlü açmadılar, açsalarda kurtulsam. Mesajın sonunada, parayı ödemezsem, bu mesajlar gelmeye devam eder diye eklemişler.
Konuyu biraz araştırınca dolandırıcı olduklarını anladım. Size de bu tür mesajlar gelirse itibar etmeyin. Sakın para ödemeyin!
http://www.telefonkimin.com/03129111030
Cevap: Hayali Hukuk Bürosundan Dolandırıcılık Eylemi
Doğru evet sizin yazdığınız olayı 3 ay önce Baro kendi sitesinde Haber yapmıştı
İşte O Haber:
ÖNEMLİ UYARI (03129111030 nolu Telefondan Gönderilen Mesajlara Dair Açıklamamızdır.)
23.09.2013 tarihi içinde bazı vatandaşlarımız, 03129111030 nolu telefondan kendilerine, "COŞAR Hukuk Bürosu" imzasıyla bir kısa mesaj gönderildiğini bildirmişler ve söz konusu mesajda kendilerinden 10 ila 15 TL talep edildiğini ifade etmişlerdir.
Baromuzda COŞAR Hukuk Bürosu ile hiçbir kayıt bulunmamaktadır.Büyük olasılıkla bir dolandırıcılık eylemi için kullanılan söz konusu mesaja itibar etmemeleri konusunda vatandaşlarımızı uyarmayı borç biliriz....