Yaşıyan birine Miras Davasi acılır mı?
arkadaslar ben 27 yasindayim babam'a mirasini reddettigime dair bir dava acmak istiyorum acabiliyor muyum acaba cunku 10 yasinda beni borclandırdı babam ve benim olmayan bir borcu ödemek zorundayım mirasini reddettigime dair bir dava acilabiliyor mu acaba yardimci olursaniz sevinirim.
Cevap: Yaşıyan birine Miras Davasi acılır mı?
Merhabalar,
Henüz taraflar sağ iken yapılabilecek tek şey mirastan feragat sözleşmesi'dir.
bunun için gerek mirasından feragat edilecek kişiler gerekse de feragat edecek olan müstakbel miras çının noterde sözleşme yapmaları gerekir.
Şayet noterde dahi olsa karşı karşıya gelmeyi istemiyorsanız ancak anne-babanın ölümü beklenmesine müteakip ölümden sonraki 3 ay içinde ölüm olayının gerçekleştiği yerdeki sulh mahkemesine başvurarak mirası reddedebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Mustafa Demir rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Henüz taraflar sağ iken yapılabilecek tek şey mirastan feragat sözleşmesi'dir.
bunun için gerek mirasından feragat edilecek kişiler gerekse de feragat edecek olan müstakbel miras çının noterde sözleşme yapmaları gerekir.
Şayet noterde dahi olsa karşı karşıya gelmeyi istemiyorsanız ancak anne-babanın ölümü beklenmesine müteakip ölümden sonraki 3 ay içinde ölüm olayının gerçekleştiği yerdeki sulh mahkemesine başvurarak mirası reddedebilirsiniz.
Babam beni 10 yaşında borçlandırdı diyerek miras red edilebilirmi? Yoksa başka şartların oluşması gereklimidir?
Yukarda da yazdığım gibi bunun için gerek mirasından feragat edilecek kişiler gerekse de feragat edecek olan müstakbel miras çının noterde sözleşme yapması gerekir