Fazla yapılan aidat ödemesi
İyi günler,
Geçen sene apartmanda çöp konteynırı alımı ve demir doğrama işleri yapıldı , bu ücret kat sayısına eşit bölündü ve o şekilde ödendi, yönetim planına baktığımda bu ödemenin arsa payına göre yapılması gerektiğini gördüm, durum böyle olunca fazla ödeme yapmış oldum, bu fazla ödemeyi ilamsız icra yoluyla yönetimden alabilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Fazla yapılan aidat ödemesi
Alamazsınız. Kat malikleri kurulunun aldığı kararlar geçerlidir. Bu kararlar başka bir kararla yada mahkeme kararı ile bozulabilir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Alamazsınız. Kat malikleri kurulunun aldığı kararlar geçerlidir. Bu kararlar başka bir kararla yada mahkeme kararı ile bozulabilir.
Yönetim planı arsa payı diyor, kat malikleri toplantısında ne şekilde bölüneceği karara bağlanmadı, sadece bu işin yapılması karara bağlandı.Bence soruyu iyi okumadınız.
Bu tür uyuşmazlıklar Sulh hukuk mahkemesinde çözülür.
Benim anlamadığım ben ödeme yapmayınca yönetici beni ilamsız icraya verebiliyorsa ben yaptığım fazla ödeme için neden ilamsız icraya veremiyorum, ödeme makbuzları belli, yönetim planındaki madde belli
Aidatta borç alacak var. Aidatın yönteminin hesabında ise hukuki ihtilaf var. hukuki ihtilaflar mahkeme kararı ile çözülür. Bu mahkeme kararına istinaden icra işlemi başlatabilirsiniz. diye düşünüyorum
Teşekkürler cevap için, peki bu fazla ödemelerin iadesi için ihtarnameye gerek varmıdır? Yoksa direk davayımı açmalıyım?
Herşeyi davalarla çözmek zorunda değiliz. Önce yazılı yada sözlü ihtar çekip yöneticiye kanun maddesini gösterip ikna etmeye çalışın. olmazsa dava açarsınız.