Müdürüm hakaret etti kalem attı. Savcılığa şikayet etmeli miyim?
merhaba kadrolu memurum.çalıştığım kurumda müdürüm kanuni olarak yapmak zorunda olmadığım bir işi yaptırmak istemiştir.aslen kadrom köydedir ve o binada ancak olur yada görevlendirme ile çalışabiliyorum.bu olayın başka boyutu.olur yada görevlendirmem olmadan dairede kanuni olarak yapmak zorunda olmadığım işleri zaten yapıyordum ancak işçinin yapması gereken klasör taşıma işini yapmadığımız için köy kadrosunda olan arkadaşları toplayarak toplantı yapmıştır.taşımayanlara defolun köyünüze diye köye göndermiştir.normalde herkes köyünde olmak zorunda çünki olurumuz yok.defol diyerek beni kovdu önce bende ben köye gidiyorsam herkes köye gidecek müdür bey diyerek ayağa kalktım odandan çıkarken arkamdan ayağa kalkarak kalem atmıştır.kalem bana gelmedi yanımdan geçti duvara çarptı.ne olduğunu anlamadım.döndüm müdür ayakta bana bakıyor.bu kalemide şikayet edeceğimi söylerek çıktım.kaymakama hakaret ve kalem atması ile ilgili dilekçe verdim.ama ben bu işin peşini bırakmak istemiyorum.savcılığa suç duyurusunda bulunucam.odada güvenlik kamerası var.ama eminim kamerayı açmamıştır yada silmiştir görüntüleri.kesinlikle müdüre ters bişey söylemedim.bana başka hakaretlerde de bulundu.dava açsam sonuç ne olur.ne yapmalıyım.olay 16 ocakta oldu savcılığa başvuru sürem var mı?teşekkürler.
Cevap: Müdürüm hakaret etti kalem attı..Yardım..
Olayınızı anlatan bir dilekçe ile başvurup varsa tanıklarınızıda sununuz şikayete bağlı suçlarda 6 ay içinde başvurunuzu yapabilirsiniz
Alıntı:
Av.Mustafa Demir rumuzlu üyeden alıntı
Olayınızı anlatan bir dilekçe ile başvurup varsa tanıklarınızıda sununuz şikayete bağlı suçlarda 6 ay içinde başvurunuzu yapabilirsiniz
odada 9-10 kişi vardık bu olaylar olurken.diyelim herkes şahit olmak istemedi bende şahit değil ama odada olanların isimlerini verdim.mahkeme onları tanık olarak çağırır mı? sinirli ve hiddetli bir şekilde bana gelmesi amacıyla atılan kalem fiili olarak tecavüz sayılır mı ? elinde bıçak olsa bıçak atacak demekki adam.
Savcılığa gidin şikayetçi olun.Hakareti ispatlarsanız hakaretten ceza alması söz konusu olur.Kalem atılma noktasına gelirsek, bıçak olsa bıçak atacaktı roket olsa roket atacaktı gibi bir mantık hukukta(olmadı ama olabilirdi) karşılık bulmaz.Muhtemelen çok bir şey çıkmayacak ancak işin peşini bırakmayarak savcılığa ve kaymakamlığa gitmeniz, bimer, cumhurbaşkanlığı gibi kurumlara kadar mail atmanız canını sıkabilir.Yaptığı şey doğru değil.2 arkadaşınızda size şahit olursa erteli bir ceza alması ve idari soruşturma geçirmesi aklını başına getirecektir.Kolay gelsin.
o kalem fiziki olarak bana zarar vermemiş olabilir ancak manevi olarak onca insanın içinde psikolojik olarak zararı var..hukukta bu vardır sanırım..bir memurun bimere yada cumhurbaşkanlığına yazması suç teşkil etmez mi? sıralı amirlerin atlanması nedeni ile??
Önce böyle bir hareketin(kalem atma) olduğunu ispatlayacaksınız.Daha sonra ,bu hareketten ötürü psikolojinizin bozulduğunu dr. raporlarıyla ispatlayacaksınız(bilmem nasıl ama manevi tazminat için bu gerekli)Bundan sonra manevi tazminat söz konusu olur.Ülkemizdeki tazminat hukuku ve işleyişi düşünüldüğünde sonuç malum ama genede şikayetlerinizi yapın.Yapılan hareket yanlış olmakla beraber 2 veya daha fazla şahide ihtiyacınız var.Onda da en fazla olacak hakaretten ceza alması(ufak erteli bir ceza) olur.
ispat etmem kolay.10 kişinin gözü önünde oldu.benim arkamdan 4 kişiyi daha defolun diye kovdu.3 arkadaş kaymakamlığa dilekçe verdik.dilekçede kalem atması hakaretleri herşey yazıyor.ve bugün tekrar köye kovulduk.aynı yönetmeliğe göre çalışan 10 kişi dairde çalışacak ama biz 3 kişi köye gidicez sabah 8 akşam 5..köye gitmekle ilgili sıkıntımız yok ama ayrımcılık neden derdimiz bu.
bugün yine bir toplantı yapıldı ve kaymakama dilekçe veren arkadaşların üzerinde ağır baskı kuruldu. aşağılayıcı sözler itamlar neler neler...artık sabır falan kalmadı bende.. en son yaşadığımız bir konuşmayı çarpıtarak odadakilere anlatmaya başlayınca bende dayanamadım ve yalan söylüyorsunuz dedim bana sözüne dikkat et diye parmak salladı ardından yanındakı memura dönerek benim için sen kimsin sen nesin gibi itamlarda bulundu.bende salonu terk ettim. memurluga astegmenken atandım. ve arkadaşlara zaten sorunlu biri olduğumu astegmenken sorusturma geçirdiğimi söylemiş. ancak bunun aslı astarı yok. tamamen iftira..bu adam burdan ne ceza alır lütfen bir akıl verin..şahsıma hakaret aşağılayıcı cümleler arkamdan kalem fırlatma ve en son iftira atarak beni karalamaya kadar vardı olay..artık savcıya gitmemek için zor duruyorum lütfen yardımm...