-
Darp Edildim
iyi akşamlar . ben soner kaya . 17 yaşında ankarada lise 3 öğrencisiyim arkadaşlarımla kızılay karanfil sokakta pasaj çalışanları tarafından darp edildim . olay anını hatırlamıyorum aldığım ilk darbeyle yere kafamı çarpıp bilincimi kaybetmişim . gözümü açtığımda hastanedeydim . o gecem hastanede geçti aldığım raporda hayati tehlikesi vardır yazıyor . ifademi verdim anlaşmak istemediğimi şikayetçi olduğumu beyan ettim . şimdi hastaneden kati rapor alacağım . ondan sonra dosya savcılığa gidecek . fiziksel ve psikolojik hasarlar aldım . karşı taraftaki adamlar 26-27 yaşlarında ve kimlikleri belli. merak ettiğim hususlar şunlar :
1- tazminat alma hakkım var mı ?
2- varsa ne kadar alabilirim ve ne kadar sürer .
3- bundan sonra olay akışı nasıl gidecek .
4- bu olay hakkında benim yapabileceğim birşey varmı ?
şimdiden teşekkürler .....
-
Cevap: Darp Edildim
Kendinize bir avukat bularak hem ceza davanızın takibini hem de maddi ve manevi tazminat davası açarak tüm zararlarınızın tazminini sağlayabilirsiniz. Yalnız çok geç kalmayın zamanaşımına uğramasın. Alacağınız kati raporda verilen süre hem ceza, hem de tazminat davası açısından önemli bir kriter. (Dava açmak için geçici rapor yeterli, kati rapor geç gelebilir.)
-
Cevap: Darp Edildim
teşekkürler . tüm dosyalar karakolda savcılığa gidecek . tekrar benim savcılığa gitmem gerekiyomu yoksa onlarmı çağıracak ?