Basit yaralama müşteki şüpheli
merhaba. benim hakkımda kasten yaralamak suçundan dava açıldı. halbuki arkadaşı yaralamak maksadında değildim.10 basamaklı bir merdivenden o yukarı çıkıyor bense aşağı iniyordum. seslendim duymadı koluna uzandım ve kendime doğru çevirmek istedim bu durumda sırt üstü hafif şekilde düştü. biraz uzakta bulunan iki arkadaşı ve kendisi beni tartaklamaya başladılar. daha sonra gidip benden şikayetçi oldular. şikayetlerinde ben arkadaşa kasten saldırmışım onu darp etmişim ve diğerleri buna şahitler şeklinde beyanda bulunmuşlar. ben de karşı şikayette bulundum olayı anlattım. fakat iddanamede benim karşı tarafın saçından tutarak çektiğime onunsa kendini korumaya çalıştığına kaanat getirilmiş. şu an mahkeme gününü bekliyorum. benim ve karşı tarafın darp raporlarımız var. acaba mahkemenin sonucu ne olur. saygılar.
Cevap: basit yaralama müşteki şüpheli
Sizin olayı gören şahitleriniz var mı? Ortamda kamera kaydı var mı? Ayrıca mahkeme sonucu bir çok değişkeni içerisinde barındırır. Ayrıca ceza yargılamasında hakimin takdir yetkisi geniştir. Yüzde yüz bir sonuç söylenemez. Önceden sabıka kaydınızın olup olmaması, karşı tarafla önceye dayalı husumetin bulunup bulunmaması gibi faktörler sonucu etkileyecektir.
Cevap: basit yaralama müşteki şüpheli
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Sizin olayı gören şahitleriniz var mı? Ortamda kamera kaydı var mı? Ayrıca mahkeme sonucu bir çok değişkeni içerisinde barındırır. Ayrıca ceza yargılamasında hakimin takdir yetkisi geniştir. Yüzde yüz bir sonuç söylenemez. Önceden sabıka kaydınızın olup olmaması, karşı tarafla önceye dayalı husumetin bulunup bulunmaması gibi faktörler sonucu etkileyecektir.
çok teşekkür ederim avukat bey ilgilendiğiniz için. benim sabıkam yok ilk defa başıma böyle bir olay geliyor. benim darp raporumdan başka bir kanıtım yada şahidim de yok. iddanamede 5237 sayılı tck 29. maddesi gereği karşı tarafın cezasında indirim yapılmasına ve belirli haklardan yoksun bırakılmamız önerilmiş. bana saldıranlardan 2 kişi şahit olarak kendilerini tanıttılar. ben bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim. tekrar teşekkürler
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim avukat bey ilgilendiğiniz için. benim sabıkam yok ilk defa başıma böyle bir olay geliyor. benim darp raporumdan başka bir kanıtım yada şahidim de yok. iddanamede 5237 sayılı tck 29. maddesi gereği karşı tarafın cezasında indirim yapılmasına ve belirli haklardan yoksun bırakılmamız önerilmiş. bana saldıranlardan 2 kişi şahit olarak kendilerini tanıttılar. ben bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim. ayrıca kendisi hem okulda öğretmen arkadaşım hem de ev arkadaşımdı. aramız bozuktu. problemde ev meselesi idi. tekrar teşekkürler