Kredi Kartı Borcundan Dolayı Avukatların Akrabalarıma Bile Haciz Mesajı Göndermesi
Merhabalar;
Üniversiteyi yeni bitirdim ve 4 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum. Şuan Kpss sınavına hazırlanıyorum ve kazanırsam öğretmen olacağım.
HSBC ve FİNANSBANK'a kredi kartı borcum var. İki kredi kartının da limiti 500'er tl. Ve bu bankalar sürekli memleketteki annemi, dayımı, amcamı arayıp borcumu ödemediğim taktirde haciz geleceğini söylüyorlar. Annem, dayım ve amcam ayrı adreslerde oturuyorlar. Benim ise ikametgah adresim yıllardır başka bir adres. Üzerime kayıtlı tek bir eşya bile yok. Doğal olarak ailem ve akrabalarım ile aramı açıyorlar. Sürekli aileme ve akrabalarıma "Borcunuzu ödemediğinizden dolayı belirtilen tarih itibari ile tespit edilen tüm adreslerinize haciz işlemi uygulanacaktır" şeklinde mesajlar gönderiyorlar.
Avukatların istediği ücret ise kredi kartı başına 1000 lira civarı. Şuan sınava hazırlanıyorum ve çalışmıyorum. Bunu ödeyecek gücüm yok. Sınavdan sonra ise ilk işim bunu ödemek olacak tabiki.
Sorum ise şu;
1-Avukatların 500tl lik kredi kartı için istedikleri ücret çok değil mi?
2-Ailemin evine haciz memuru gelir mi?
3-Neredeyse tüm akrabalarımı aramaları ve 2-3 adrese birden ihbarname göndermeleri yasal mı?
İlgilenecek olan kişiye şimdiden Teşekkürler..
.
Cevap: Kredi Kartı Borcundan Dolayı Avukatların Akrabalarıma Bile Haciz Mesajı Göndermesi
En düşük resmi avukatlık ücret tarifesine göre icralarda en düşük avukatlık ücreti 250 TL diye biliyorum. Bu nedenle iki icra takibi için toplam 500 TL normal ve yasal.