Doğrudan Temin ihalelerinde işlenen suçlar hangi kanunla yargılanır.
merhaba.
bir devlet kurumunda yapılacak işler için memurun bi tanıdığına iş önce veriliyor işe başlanıyor iş bittikten sonra göstermelik bir doğrudan temin evrakları hazırlanıyor. bunları savcı isterse ispatlayabiliyoruz. milletin parasını yiyorlar. 5000 liralık işi 15000 e yapıyorlar. doğrudan temin işlerinde alınan 3 teklif değerlendiriliyor en ucuzu hangisi ise ona veriliyor normalde. bu kurumda öyle olmuyor 3 evrakta aynı şahsa veriliyor sonra o şahıs eş dost firmalara kaşe imza ettiriliyor.
benim sorum ise şu ben bu kişileri şikayet edicem ama hangi kanunla yargılanırlar yada bu bir suçmudur ne yapabilirim.
Cevap: Doğrudan Temin ihalelerinde işlenen suçlar hangi kanunla yargılanır.
Kamu ihale kanununa muhalefet suçu ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından yargılama yapılır.
Cevap: Doğrudan Temin ihalelerinde işlenen suçlar hangi kanunla yargılanır.
doğrudan temin yolu ile alınan hizmetlerde işlenen suçlar ihale kanunu ilemi yargılaır. biraz araştırdım herkes başka bişey diyor anlamıyorum.örneğin bazı yargıtay ictihatlarında doğrudan temin bir ihale yöntemi değildir o sebeple ihale kanununu çiğnemekten yargılanamaz diyor. peki öyleyse bu işlenen suç hangi kanunla yargılanacak diye bir soru geldi aklıma.