Ödenmiş borça icra geldi nasıl hallederim
herkese ilk başta selam...benim sorunum şudur; benim kredi kartı borcum vardı ve beni aradılar aralık ayında zamanım kalmadığını ödeme yapmam gerektiğini söylediler.bende şimdi paramın olmadıgını fakat ocak 10 na kadar maaş alınca ödüyeceğimi söyledim.bunu kabul etmediler.bende şimdi yapamam dedim.bende ocak 7 de bütün borcumu dediğim gibi ödedim bankaya ve başka borcumun olmadığını söylediler.fakat benim hakkımda 02.01.2014 te icra dosyası açmışlar.bundan haberim yoktu.ben borcumu 07.01.2014 te ödedim.bana 16.01.2014 te icra tebligatı bugun geldi yani.ve avukat bürosu buna istinaden 300 tl kadar daha ödeme yapmam gerektiğini söyledi.şimdi ne yapmam gerekiyor.300 daha yatırmam mı yoksa benim tebligattan önce borcum kalmadı diye yatırmamam mı? bana bir yol gösterin ne olur...saygılar
Cevap: ödenmiş borça icra geldi nasıl hallederim
Borcunuzun miktarını yazmamışsınız ama sanırım avukatlık ücreti ve icra masrafları kalmış olabilir ve bunları sizin ödemeniz gerekebilir.
bankaya borcum 600 tl sadece.fakat şimdi üstüne avukat 300 tl daha istiyor.
İcraya verilmenize neden olmanızdan dolayı bu miktarı talep ediyorlar. Fakat ödeme emrini tebliğ aldıktan 7 gün içinde icra dairesine borcu takipten önce zaten ödediğinize dair itiraz etme hakkınız bulunuyor.
Borcu size tebliğden önce ödediğiniz için mevcut ödeme emrine süresi içinde ''Borcum Yoktur'' diye itiraz edin. Bu itirazınızı size gelen ödeme emrinde size tanınan süre içinde yapmalısınız. Ödeme emri tebliğinden önce borcunuzu ödediğiniz için Temerrüte düşmemiş durumdasınız. Takipten önce ödenen, dolayısı ile Temerrüt oluşmayan borçlar için faiz, takip masrafı, vekalet ücreti söz konusu olamaz. ZAten itirazınız sonucunda takip durur. Alacaklı takibe devam için ''İtirazın Kaldırılması'' davası açabilir. Sizde mercie elinizdeki ödeme belgelerini sunarsınız mesele biter. Eğer alacaklı itirazın kaldırılması davası açarsa icra mahkemesine belgelerinizi sunarken davacı aleyhine % 40 tazminata hükmedilmesini mutlaka belirtin. aksi takdirde tazminat talebini bir daha ileri süremezsiniz.
teşekkür ederim...yani benim anladığım dava açılış tarihi önemli değil.bana tebligat gelmeden parayı yatırdığım için masraflar hakkında itiraz edebilirim.peki bu itirazı kazanma şansım nedir ?
- - - Updated - - -
çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için ....
Eğer İtirazın kaldırılması davası açılır ise (muhtemelen açılmayacaktır) size gelecek celp tebligatına süresi içinde belgeleriniz ile cevap verin, Mesele kalmaz. Hukukun temel kurallarından birisi ''İddia Edenin İddiasını İspat İle Yükümlü Olmasıdır'' siz belgelerinizi sunduğunuzda karşı taraf aksini ispatla yükümlüdür. Sizin elinizde borcunuz olmadığına dair belge olduğuna göre karşı tarafın elinde hangi belge olacaktır?