Vefat sonrası elektrik borcu
Merhabalar elektrik faturası üzerine olan babam 7 Nisan da vefat etti. Vefat etmeden önce evimizi satmıştı. Sattıktan kısa süre sonrada vefat etti bu arada fatura halen babamın üzerindeydi. Sonradan biz evi tekrar geri aldık Mayıs ayında. Ev şuan ablamın üzerinde. Bu tarihe kadar faturada babamın üzerineydi. Biz ailecek vefattan sonra reddi miras yaptık kararıda çıktı. Şimdi bu faturayı üzerime almak istiyorum yanlız faturayı ödemem gerek denildi bana. Reddi miras yaptığımız için ödemek zorunda değilim dedim dilekçe falan yaz dediler. Sizce ne yapmalıyım bu durumda.
Cevap: Vefat sonrası elektrik borcu
Miras hukukunun temel prensibi olan külli halefiyet ilkesi gereği eğer mirasçılar mirası reddetmemiş iseler miras bırakanın taraf olduğu abonelik sözleşmesi gereği elektrik kullanım bedelini ödemek zorundadırlar.
Anladım. Lakin ailecek reddi miras yapmış durumdayız. Yasal mirasçısı bulunmamaktadır. Bu durumda ne oluyor acaba izlenecek yol nedir.
İdarenin dediği gibi dilekçe yazın. Reddi miras yaptığınıza dair mahkeme belgesini de dilekçenize ekleyin.
Yanlız ödemek istemediğim fatura vefattan sonra ki döneme ait bu durumda da ödememe hakkına sahipmiyim? Birde yazacağım dilekçenin bi örneği varmı bu konularda fazla bilğili olmadığımda bu kadar soruyorum kusura bakmayın ayrıca ilğiniz için teşekkürler.
Abonenin vefatı üzerine sözleşme sona erer. Murisin borcundan (vefat tarihine kadarki borç) kısmını reddi miras yapabilirsiniz. Ancak Sonraki kullanımdan kullanıcı/lar sorumlu olur.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için .