Cevap: Gürültü yapıyormuşum
Evinizde, kimseye bir zararınız yoksa afiyet olsun ama gelen polis arkadaşlara alkolünde etkisiyle yanlış davranmak(zaten kimliğini göstermişler) sadece sizi sıkıntıya sokar.Bu durumla alakalı ceza alırsanız(yazdıklarınıza göre yüksek ihtimal) önceki suçunuzun hükmü de açıklanacak ve tutacağı süreye, paraya çevrilip çevrilmemesine göre sizi ciddi buhranlara sürükleyecek.Hadi gürültü yaptınız.Gelen polis arkadaşlara kibar bir şekilde ''memur bey ben falanca okulda öğretmenim size de zahmet oldu kusura bakmayın, daha dikkat edeyim'' deseydiniz emin olun polis arkadaşlar size ''hocam siz kusura bakmayın biraz özen gösterirseniz, bizde uğraşmamış oluruz saygılar'' deyip işine bakacaktı.Ne gerek var yerde sürüklenmelere memuriyeti tehlikeye atmalara hiç yoktan aklım almıyor.Avukat yardımı düşünün zira daha öncede benzer bir suçtan hagb almış olmanız mahkemede haliyle çok olumsuz bir görüş oluşmasına ve cezaevi yolu bile açılmasına sebep olabilir.Geçmiş olsun.
o sırada zaten polislerden yanlış anlamısım sizi arkadas zannettim oyun yapıyorsunuz zannettim özürdilerim dedim defalarca ama polis hayır götüreceğiz seni diye ısrarcı davrandı zorla kelepçeledi ve şiddet uyguladı depresyona girdim su an diğer davanın düşmesine 1 senem kalmıstı ne kadar sürede sonuçlanır bu dava? davayı uzatabilirsem kurtarabilir miyim? ve nasıl uzatabilirim? bi kaç avukatla görüştüm hepsi farklı seyler söyledi bi avukat o görüntülerle sen de karsı dava aç dedi diğeri bunun sonucu 1 bucuk seneyi bulur zaten geçmiş dava düşer dedi başkası da para cezası olur sadece korkma dedi siz de hapis felan diyorsunuz kendimi çok kötü hissediyorum polisler sikayetlerini geri alacaklarını söyledi ilk duruşmada yine de sonuçta hakkımda bir karar verilecek sanırım milli eğitime de yazı gitti idari soruşturma açılırsa cezam ne olur?istanbula ailemin yanına atama istecektim onu etkiler mi?lütfen bana yardım edin fikir verin
Polisin şikayetten vazgeçmesi ile dava düşmezki? kamu davası bu memura mukavemet etmişsiniz avukat tutsanız iyi olur.
savcı takipsizlik verirse ne olur?her avukat baska sey söylüyor ne yapacağımı sasırdım bu dava ne zaman sonuçlanır dava uzarsa o beş yıl dolarsa kurtarabilir miyim nasıl bir yol izlemeliyim davayı uzatabilir miyim en kötü olasılık hapse mi giricem şimdi cok mutsuzum
Takipsizlik kararı vereceğini sanmıyorum ama verirse sorun yok zaten dava açılırsa tutarsınız avukatı o halde.
burdan cıkacak son karar hapis mi olacak peki en kötü olasılık yarın yine avukatla görüşücem ama bu üzüntüyle nasıl başederim avukat bana davayı uzatabilirsek temyize gidersek beş yıl dolar dedi bu mümkün mü lütfen yardım edin
merhaba bişey daha sorucam polisin vatandaşı zorla götürme yetkisi var mı?suçu olmayan karakola gelmek istemeyen vatandas dövülerek karakola götürülür diye birşey mi var bu ülkede?bunun başka yasal çözümü yok mu gelmek istemediğine dair tutanak tutması gerekmez mi?yoksa polis ne şekilde olursa olsun haklı mıdır ?tesekkürler ilgilendiğiniz için
Alkolü kaçırıp dağıtmamışsa polisi zor kullanmaya mecbur etmemişse tıpış tıpış geliyorsa yoktur.
Polisin yasalara dayanan zor kullanma yetkisi vardır.Artık orada ne dediniz ne yaptıysanız(polislerin polis olmadığını ve komşunuzla işbirliği yaptığını düşündüğünüzü söylemiştiniz) polis zor kullanma yetkisini kullanmış.Polisle alakalı şikayetçi olsanız da polisin görev başında olması ve sizin alkollü olmanız göz önüne alındığında bir şey çıkmayacağı öngörülebilir.Daha önce gene polisle mahkemelik olup hakkınızda verilen 5 senelik denetim eğer bu olayın gerçekleştiği(suç tarihinde) dolmamışsa ikisi üst üste binecek.En kötü ihtimalle hapis ve memuriyetten men bir ihtimal iki suçta paraya çevrilebilir ve memuriyet için idari soruşturmanın sonucu beklenir.Ama dediğim gibi aynı suçun üst üste işlenmesi(ikisi de memura mukavemet, görev yaptırmama vs.) olduğu için hakim cezayı paraya çevirmeyebilir.