Miras payının 3.kişiye devri satışı geçersiz mi?
merhabalar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim sağolun iyi çalışmalar dilerim.
sorum şöyle; babamdan kalan bir tarla var 4 hektar 30 dönüm oluyormuş.babama da babasından kalmış ve tapuda mirascılar yazıyor babamın adının karşısında 4/16 diye yazıyor diğer mirascılarda da.babam da öldü ve iki kardeşiz bana kaldı ben de hissemi satacağımı söyledim diğermirascılar almadı hissemi 3.şahısa yabancı noterden devrettim bu işlem geçersiz mi acaba tapuya sordum 20 dönüm üstü geçerli diyor ama araştırdım yasak diyor satılamaz diyor bir de intikal yaptırmadık verasete göre verdim noterden tapuda daha babamın adı ve hissesi yazıyor teşekkürler
Cevap: miras payının 3.kişiye devri satışı geçersiz mi
Miras nedeniyle İştirak halinde mülkiyet (elbirliği mülkiyeti) halinde hiçbir hissedar hissesini diğerlerinin onayı olmadan 3.kişilere satamazlar. Gayrimenkul satışları tapudan yapılır. Noterden değil. Bu sadece alan kişi açısından ileride size dava açma hakkı tanır.
Cevap: Miras payının 3.kişiye devri satışı geçersiz mi?
çok teşekkür ederim cevabınız için bir de son olarak bir ricam var diğer ortakların diğer mirascıların bu durumda beni mahkemeye verip hapis yatırma hakkı varmış kendi hissemi sattığım için,tapu kanununda satmak yasakmış böyle hapis cezası çıkar mı alacaklıya durumu anlattım benden vekalet aldı ama hapis cezası çıkarmı teşekkürler
YAptığınız sadece payınıza düşen hisseyi satmaksa,
bu iş nedeniyle hapis cezası falan almazsınız, en fazla şufa haklarını kullanıp kendileri satın alabilirler aynı bedel üzerinden.
Erdoğan bey çok teşekkür ederim cevabınız için sadece noterden hak ve hisselerimin tamamını ali kayaya satması ve kiralaması dilediği gibi kullanmaya diye işlem yaptık başka işlem yapmadık bu şekilde hapis cezası mı çıkar veya tarafıma doğuracak sonuçlar nelerdir yardımcı olur musunuz
merhabalar kolay gelsin tekrar sizlerden bir bilgi alabiirsem çok sevinirim babam şimdi kalan miras payını intikal işlenmemiş kayıtlarda daha ölen babasının adı yazmakta noterden vekaletname vererek satış yapabilir şeklinde yazdırarak satıyor alıcı da durumu biliyor şimdi dolandırıcııktan dava açacam diyor durumun hisseli olduğunu bildiğine dair elimizde kağıt var bu durumda dolandırıcılıktan dava açılır mı hakkımızda lütfen yardımcı olur musunuz
Son olarak da miras payı satılamazmış öyle deniyor sitede araştırdığımda peki bu durumda babama ne gibi dava açılır hapis cezası olur mu teşekkürler
Alıntı:
barut1899 rumuzlu üyeden alıntı
babam şimdi kalan miras payını intikal işlenmemiş kayıtlarda daha ölen babasının adı yazmakta noterden vekaletname vererek satış yapabilir şeklinde yazdırarak satıyor alıcı da durumu biliyor şimdi dolandırıcııktan dava açacam diyor durumun hisseli olduğunu bildiğine dair elimizde kağıt var bu durumda dolandırıcılıktan dava açılır mı hakkımızda lütfen yardımcı olur musunuz
Son olarak da miras payı satılamazmış öyle deniyor sitede araştırdığımda peki bu durumda babama ne gibi dava açılır hapis cezası olur mu teşekkürler
Eğer ilk sorunuzda belirttiğiniz gibi, babanız vefat etmiş, sonra siz miras payınızı satmışsanız,
son sorunuzun cevabı , ancak babanızın ruhuna fatiha okunabilir, babanıza bir şey yapılamaz.
Sİze ise, hapis cezası falan olmaz, babanıza zaten olmaz, nur içinde yatsın, / allah uzun ömür versin.
( hangini diyeceğimi bilemedim )