Vekalet verdim paramı alamıyorum
Öncelikle merhabalar
Arkadaşlar dededen kalan mirasdan benimde %30 hakkım vardı.fakat ben üvey oğluma vekalet verdim miras yerlerini satması için.fakat miras yerlerinin hepsini sattılar bana paramı vermiyorlar.2 kardeş parayı bölüşmüşler. ben vekaleti verdiğim üvey oğluma dava açabilirmiyim veya hangisine açabilirim? diğer cocuktan paramı alabilirmiyim yoksa sadece vekaleti verdiğim kişimi sorumludur.?
Teşekkürler..
Cevap: Vekalet verdim paramı alamıyorum
Vekalet verdiğiniz üvey çocuğa da öz çocuğunuza da dava açabilirsiniz. Vekaletin bir hükmü de vekil olunan işin yapılması ve para alındıysa onun asile yani size teslim edilmesidir. Aynı zamanda ceza hukuku açısından da suçtur. Vekiller çocuğunuz olduğundan senetle ispat kuralı (HMK) işlemez, tanıkla da ispat olunabilir. Ancak size tavsiyem mutlaka avukat tutmanızdır.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Vekalet verdiğiniz üvey çocuğa da öz çocuğunuza da dava açabilirsiniz. Vekaletin bir hükmü de vekil olunan işin yapılması ve para alındıysa onun asile yani size teslim edilmesidir. Aynı zamanda ceza hukuku açısından da suçtur. Vekiller çocuğunuz olduğundan senetle ispat kuralı (HMK) işlemez, tanıkla da ispat olunabilir. Ancak size tavsiyem mutlaka avukat tutmanızdır.
Oncelikle cevap icin tesekkur ederim. Sunu soylemek istiyorum her 2 cocugumda uvey. Evlendigim esimin eski hanimindan :) anladigim kadariyla 2 cocugada dava acabikirimm peki ya ispat edemezsem parayi baskasinin uzerine yaptilarsa o zaman ne olir :)
Vekiller çocuğunuz olmasa da vekaleti suistimalden dava açabilirsiniz. Akraba olmanız nedeniyle istisnai olarak tanık dinlenebilir dedim (en az 3 sağlam şahit bulun). Mallarına, maaşlarına, bankadaki paralarına haciz koyma hakkınız var eğer davayı kazanırsanız.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Vekiller çocuğunuz olmasa da vekaleti suistimalden dava açabilirsiniz. Akraba olmanız nedeniyle istisnai olarak tanık dinlenebilir dedim (en az 3 sağlam şahit bulun). Mallarına, maaşlarına, bankadaki paralarına haciz koyma hakkınız var eğer davayı kazanırsanız.
Anliyorum.ben sadece uvey oglumu vekil tayin ettim:) diger cocuga herhangibir bisey vermedim :)
oncelikle slm.
ben vekalet verdim adam evimi satmış.para pul almadım .anında suç duyurusunda bulundum .savcılıkla evime rehin koydurdum birdaha baskasına satış yapılmasın diye.sattıgı adamda tanıdıklarıymıs.avukatım tapuyu döndürme davası açtı . mahkemeyi bekliyoruz karsı tarafta avukat tutmuş niye tuttuysa napabilirki?evimi kaybedermiyim?alabilirmiyim?başına gelen hiç yokmu?çok madurum !çok uzuluyorum.bi cvp veren olurmu?avukatım alırız diyor ama gelde bana anlat .hikaye uzun ama ben kısa ve öz yazdım durum bu!! :((((
vekalet bu kadar kötü bişeymiş sen yıllarca çalış didinnn ev al adamlar 1 gün içinde ev,ni senden alsın olacak iş deil. :((((
Vekaleti verme amacınız neydi?
ınternette gormusler ılanımı eve talıbız dediler . gittim.o gun işlemleri yetiştiremedik dedilerki sen vekalet ver yarın hızlandırılmış bi şekilde yetiştirlim işlemleri bende verdim imzaladım .sabah oldu bunlar beni erkenden arayacaklardı aramıyorlar ben aradım gelmediniz dedim araba arıza yaptı cekici çagırdık hemen seni almaya gelecegizz dediler.eşim yanımdaydı len sakın bunlar seni aldatmasın sen nası bi vekalet verdin bi sorup arastıralım dedi ben huylandım ve bize yakın bi notere gittik biz boyle bi vekalet verdik satış olurmu ama tapu bende dedim .noter sen ne tapusundan bahsediyorsun resmen evini sat diye adama ev vermişsin be kardesim dedi.yardımcı oldular tapuyu asradılar 11.30 evin satışı yapılmış.hemen noterden aslını cıkartıp avukata verip akabinde dava actım .beklıyorum caresiz.:(((