-
Eş durumundan atanma
sağlık bakanlığına sosyal çalışmacı olarak atandım.kadro derecem8\1 aday memurum eşim ise gümrük memuru olarak gümrük ve muhafaza başmüdürlüğünde 6yıllık memur kadro derecesi 7\3eş durumundan atanmak için sağlık bakanlığına başvuruda bulunduk .eşinizin kıdemsiz olduğu anlaşıldığından talebiniz mümkün bulunmamaktadır diye yanıt verdiler.bunun üzerine bizde eşimin bitirdiği okulu kadro derecesini gösterir belgeyi ikamet kagıdımızı da ekleyip yeniden nakil talebinde bulunduk eşim 4yıllık üniversite mezunu,hatta okulundan hazırlık okuduğuna dair belgeyi de ekledik böylece 5yıllık okul bitirdiğini de belgeledik.elden takip ederken.eşime talebiniz yine olumsuz karşılanacak demişler sebebini sorduğunda eşiniz sosyal çalışmacı unvanı var siz düz memursunuz demişler.ama kendi gönderdikleri belgede 25.06.1983tarih ve 18088 sayılı devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına dair yönetmeliğinin 9.maddesinde ...farklı kurumlarda çalışıp da her ikiside yer değiştirmeye tabi olan eşlerden unvan kadro derece ve görev bakımından daha aşağıda bulunanın görev yeri yukarıda bulunana bağlı olarak değiştirilir ve bakanlık atama nakil yönetmeliğinin değişik 20. maddesinde...kıdem sıralaması şöyledir,merkez teşkilatı kadrolar il müdürleri,başhekimler,klinik şefleri...4yıllık yüksek öğrenim mezunları.3, 2,lise ve bunlarda eşitlik halinde kıdem aylığına esas yılı ve terfi tarihi kıdemli olandır hükmü bulunmaktadır...buna göre ben sosyal çalışmacı olarak 4yıllık okul mezunları grubuna giriyorum.sosyal çalışmacı olarak unvanla ilgili maaşımda ek bir artış sözkonusu değil,eşim üniversite mezunu eşimin bulunduğu ilde sosyal çalışmacı kadrosu var.kurulu düzenimizin olduğu ile niçin atanamıyorum.mahkeme açsam kazanırmıyım.ne kadar sürer.eşi öğretmen olan arkadaşım eş durumundan tayinini yaptırdı.bilemiyorum gümrük memuruna göre öğretmenin yada sosyal çalışmacının bir unvanı mı var.benim durumuma emsal olabilecek bir karar var mı elinizde yardımlarınızı bekliyorum
-
BENİMDE TAYİN İSTEĞİM 9. MADDENİN 4 FIKRASI GEREĞİ RED EDİLDİ .
YÖNETMELİĞİ YAZAN DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINDAN BU KONUDA GELEN YANIT AŞAĞIDA
İlgi: 04/05/2006 tarihli mail yoluyla bilgi edinme talebiniz.
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Devlet memurlarının unvan, kadro ve görev bakımından hiyerarşik sıralamaya tabi tutan genel bir mevzuat düzenlemesi bulunmamakta olup, #8220;Kamu yönetimi sistemimizde, 27/09/1984 tarihli ve 3046 sayılı bakanlıkların Kuruluş ve Görevlerine İlişkin Kanunda belirtilen hiyerarşik kadrolar ile bazı kadroların mevzuatta belirlenen özel görevleri dışında; kadrolar, unvanlar, görevler ve sınıflar açısından birbirlerine üstünlük şeklinde bir düzenlemeye ilişkin#8221; Başkanlığımızda herhangi bir bilgi, belge veya çalışma mevcut değildir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel Başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi