Kaza yaptım karayolları çalışanlarına dava açabilir miyim ihmalden?
Kaza yaptım karayolları çalışanlarına dava açabilir miyim ihmalden görev yapamaktan?
Biliyorsunuz karayollarının görevi yolu açmak ve yol güvenliğini sağlamaktır.
Olayı anlatayım:
Yol iniş...Buzlu...Ve yol kıvrılıyor..Bitişinde köprü başlıyor.Eğer duramazsaydım biraz daha hızlı olsaydım dereye uçuyordum.
Tepede farkettim yolda sorun olduğunu fakat duramadım. Az kalsın dereyede uçuyordum.
Olay yerinin daha sonra fotolarını çeksem ve aracın fotosunu çeksem...
Ve karayolları tabela koymamış.Ve yola en azından bir toprak atabilirdi.Bunu da yapmamış.
Aracımda 1000tl hasar var...
Bir de aracımı sanayide yaptırmak için bir sürü zaman ve para kaybına uğrayacağım.
Geçen senede yolda kalmıştım.12 saat sonra kurtarmaya geldiler...Karayolları görevini yapmıyor.
Oranın müdürü ve yol açan çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunsam görev yapmamaktan ve ihmalden dava açabilir miyim?
Belki başka biri olsaydı tonajlı bir araç yarım otobüs ya da bir otobüs olsaydı o yolda o arac kesin devrilirdi...
Ya da ben dereden aşağı uçabilirdim.
Yorum ve görüşleriniz benim için önemli.Yolun bir yerde mesela sorun olduğu zaman kumlama ya da tuzlama yapıyorlar.
Cevap: Kaza yaptım karayolları çalışanlarına dava açabilir miyim ihmalden?
Benim kanaatime göre Türkiye'de meydana gelen en az %80 trafik kazasında yok, işaretçi kusuru olmasına rağmen trafik polislerinin ve bilirkişilerin bunu gözönüne almaması hukuka aykırıdır. Birilerinin bu hususlarda dava açması şahsen çok hoşuma gider. Adam viraja giriyor, karşıdan gelene çarpıyor. Kusurlu değil mi? Evet. Bir dakika ama yolun eğimini ters veren Karayollarının hiç mi kusuru yok? Bu nedenle trafik kaza raporuna bakın. Herhangi bir devlet koruma mantığı ile işaretlenmiş, yazılmış bir konu varsa 7 gün içinde düzenleyen makama itiraz edin. Arkadan da dava açın...
Cevap: Kaza yaptım karayolları çalışanlarına dava açabilir miyim ihmalden?
ben memurun görevini ihmalden suç duyurusunda bulunacağım...az kalsın dereye uçuyordum..
hızım 40-50 km hızla gidiyordum...hızlı da gitmiyordum.
olay yerinin fotolarını çeksem...aracın hasarlı fotolarını çeksem...yolun güvenliğini sağlayan memurlar hakkında dava açılır mı?
geçen yıl o yolda tam 12 saat de yolda kaldım...kimse kurtarmadı beni.
benim kaza yaptığım yolda ise geçen yıllarda bir araç o yoldan aşağı düşüp dereye yuvarlanmıştı.
adam ufak bir çalışma yapsa toprak atsa ben bu riske giremeyeceğim...aracımda pek hasar yok fakat ben yıprandım...çamurluk ve farım kırıldı...hasar da bu...