Dolandırıcıyı İfşa Etmek Suç mudur?
Bir şahıs tarafından dolandırıldım ve şikayetim sonucu bu şahıs 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Dosya temyiz için Yargıtay'a gönderildi.
Mesle şu ki; bu şahıs insanları hala dolandırmaya devam ediyor, her geçen gün kişileri ağına düşürüyor ve arkasında mağdurlar bırakıyor.
Elimde bulunan gerekçeli kararı internet ortamında paylaşmam suç mudur? Kimlik bilgilerini gizlesem sadece adı gözükse yine de suç oalrak değerlendirilebilir mi?
Cevap: Dolandırıcıyı İfşa Etmek Suç mudur?
Mahkeme kararını paylaşmak suç değildir ekstra ifadeler (bu adam hırsızdır dolandırıcıdır vs)kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu kişi tarafından kandırıldığınızı mahkemeye verince suçlu bulunduğunu ifade edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kararını paylaşmak suç değildir ekstra ifadeler (bu adam hırsızdır dolandırıcıdır vs)kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu kişi tarafından kandırıldığınızı mahkemeye verince suçlu bulunduğunu ifade edebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler avukat bey. Dolandırıcıya dolandırıcı demek sıkıntı yaratibilir mi diyorsunuz?
Anne-baba adı, tc kimlik no vs. bilgileri karalayarak sadece şahsın adının geçtiği kararı paylaşsam sıkıntı olmaz yani.
Dediğiniz Yerleri Karalayıp Yayınlayabilirsiniz ? Peki Bu Kişi Nasıl Yapıyor Bu İşi
Alıntı:
Av.Mustafa Demir rumuzlu üyeden alıntı
Dediğiniz Yerleri Karalayıp Yayınlayabilirsiniz ? Peki Bu Kişi Nasıl Yapıyor Bu İşi
Sahibinden üzerinden olmayan ürünleri satıyor, benim gibi saflardan çıkar sağlıyor. Gezi olaylarında ölen kişilerin ailelerine yardım adı altında Atatürk resimi tshirtleri tanesini 40 liradan satıp, ürünleri göndermeyerek yapıyor. Adam aşmış avukat bey, bu adam yüzünden geçenlerde bir insan hayatını kaybetti.
Adını karalamasam sorun olmaz degil mı avukat bey? Böyle bir insan icin sicilimi kirletmek istemiyorum. Birde karar henüz kesinleşmedi, temyize gitti. Bu sorun yaratır mı?
Sonuçta mahkemeler kararlarını Türk Milleti adına veriyor, millet ile paylaşmak da ne sorun olabilir ki?
Bence site yönetimine de ulaştır kararı.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence site yönetimine de ulaştır kararı.
Facebook ve Twitter üzerinden yapıyor artık icraatlarını avukat bey.
Amin =) konuyu bir savcıya da sordum, gizlilik kararı yoksa paylaşmadan hiçbir sıkıntı yok dedi.