İş Yerimizin Yanına Taşınan Yeni Kiracının Çevreye Verdiği Zarar
Merhaba arkadaşlar,
İki hafta önce iş yerimin yanına plastik kırma işi ile uğraşan birisi taşındı iş makinalarını çalıştırmaya başlayınca benim iş yerimi rahatsız edici bir duman kaplıyor duman yüzünden nefes almak dahi zorlaşıyor göz gözü görmüyor, iş yeri sahibine bir kaç kere söyledim havalandırma yapacağız filan dedi ama değişen bir şey olmadı hiç bir şey yapmadı nasıl bir yol izlemeliyim bu durumda arkadaşlar ne yapmam lazım, araştırmalarıma göre bu adamlar daha önceki iş yerlerinden bu duman yüzünden çıkarılmışlar,
Cevap: İş Yerimizin Yanına Taşınan Yeni Kiracının Çevreye Verdiği Zarar
İl Çevre müdürlüğüne şikayet edin, Plastik kırma işi ruhsata bağlı olarak yapılması zorunlu bir iştir, ve çok özel şartları sağladığında bu işi yapabilir, yani hurdaların duracağı alandan tutun, yıkama suyunun verildiği kanalizasyon sistemine kadar herşeyleri denetim altındadır, İl çevre müdürlüğünden geldiklerinde önce tespit yaparlar ve tespitleri tutanakla iş yeri sahibine bildirirler, verilen zaman süresi içerisinde yapılmadığında hem iş yeri mühürlenir, hemde çevre cezası kesilir ( Ceza miktarları astronomiktir), hiç uğraşmayın il çevre müdürlüğüne tek şikayetiniz yeterlidir çok ciddi çalışırlar
Cevap: İş Yerimizin Yanına Taşınan Yeni Kiracının Çevreye Verdiği Zarar