Servis 20 İşgünü Hesabı YARI Garanti Dışı Durumlarında Geçerli Mi? > Yardım!
Arkadaşlar merhaba. geçen yıl bir notebook aldım ağustos gibi harddisk arızası verdi servise verdim ve harddiski değiştirdiler. Tabi lenovo servisindeki tecrubesiz kişiler sağolsun bilgisayarın şarj girişini çatlatmışlar klavyeyi ve dvd-romu tam oturtmamışlar. aralık 19'da tekrar servise gönderdim şarj giriş yerindeki 3mm'lik çatlak, harddisk sesi ve klavye açıklığından.
ertesi gün bana telefon geldi cihazın çatlağının benim yüzümden darbe aldığını, harddiskten ses duyulmadığını, dvd-rom ve klavyede açıklık olmadığını eğer varsada hepsinin darbe kaynaklı olacağını belirtti. Ben her ne kadar darbe almadığını söylesemde onu ilgilendirmeyeceğini ve bana fiyat teklifi yapacağını söyledi, görüşmeyi kayıt altına aldığımı söyleyincede telefonu yüzüme kapattı.
10 dk sonra bana 326TL'lik bir teklif gönderdi bende hemen arkasından mail attım ücretli onarımı kabul etmiyorum diye. pazartesi baktığımda bilgisayarınıza yurtdışından parça bekleniyor yazıyordu. Arayıp sordum harddisk bekleniyormuş.
Sonuç olarak size soracağım ;
ben bilgisayarı teslim edeli 20 iş günü doldu. Ücret iadesi için le**voyla görüştüğümde "ürünün kasasının garanti dışı kaldığını bu yüzden değişim talep edilemeceğini" söyledi. fakat harddiski garanti içi onardılar. Hakem heyeti ise kararın hakime kaldığını durumun muallakta olduğunu kaybedersem 750 lira gibi avukat ücreti ödeyeceğimi söyledi fakat anladığım kadarıyla yeterince bilgi sahibi değildi hanımefendi. yani ürün garanti dışı kaldı deyip garanti içi harddisk değişiyor ve 22 iş günüdür bana gönderilmiyor.
Şimdi arkadaşlar bu durumda yasalar ne diyor? Tüketici mahkemesinde açacağım davayı kaybetme ihtimalim var mı? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Hepinize şimdiden teşekkürler..
Cevap: Servis 20 İşgünü Hesabı YARI Garanti Dışı Durumlarında Geçerli Mi? > Yardım!
Yetkili servis cihaza zarar verdi ise siz bunu servisten alırken imzaladığınız servis formunda belirttiniz mi? Yoksa cihazı sorunsuz teslim aldığınıza dair forum mu imzaladınız?
Cevap: Servis 20 İşgünü Hesabı YARI Garanti Dışı Durumlarında Geçerli Mi? > Yardım!
nasıl bir ülkede yaşıyorsak artık, tüketici hakem heyetleri bile konuya vâkıf değil. 3-4 farklı ilin hakem heyetine telefon ettim 2sine bizzat görüştüm hiç biri düzgün yorum yapamıyor zaten sorunu adam gibi dinlemiyorlar bile. hatta bir tane hakem heyet yardımcısı 20 işgünü aşıldığında değişim-ücret iadesi hakkımızın olduğunu bile bilmiyormuş benden öğrendi. biri de "bulaşma, uğraşma onlarla al bilgisayarına paşa paşa kullan pu*t onların hepsi bir yolunu bulur yırtarlar" dedi sağolsun adam hakem heyetinde değil kahvede nasihat veriyor sanki.
bir diğeri konuşurken duydum. aynı isimde başka birine dava açmışlar yanlışlıkla, adam geldi gitti derdini anlatmaya çalıştı garibim deyip gülüyorlardı bol bol.
tüketici mahkemeleri ayrı muamma koskoca bursa adliyesinde muhatap bulamadım. o baroya yönlendiriyor onlar ticaret sanayi odasına. şu kadar ufak olayda bile bana illallah dedirttiler ya ciddi konuda işimiz düşmesin insan katil olur.
güzelim ülkeden soğuttular adamı. aldıkları paralar bizim cebimizden çıkıyor ya haram zıkkım olsun.