Borçlu şirketi devir aldık
merhaba
2013 şubat ayında tanıdığımız biri diye nişanlım başkasının şirketini devir aldı ( limited şti) . yarı yarıya hisse ortağı olduk. Nişanlım vergi dairesine gitti soruşturdu ve eski borcu olan bu şirketin borcunun yapılandırılma yapıldığını ve taksıtlendırıldıgını ve devir aldığımız kısının emekli maaşının bağlandığını ,borcun bunun uzerınden ödendiğini söyledi. Nişanlım bizim borçtan kesinlikle sorumlu olmadığımızı söylese de ben hiç rahat etmedim bu konuda. şimdi de öğrendim ki o adam borçları artık ödemiyormuş. Nasıl oluyor anlamadım. demek ki maaşına bağlanmamış o bize öyle söylemiş bilemiyorum bunu.
sormak istediğim şu ; bizden önce ki şirket sahiplerinin yapılandırılmış ve taksitlendirilmiş borcundan biz sorumlu muyuz ?
ödeme yapmazsa ne olur?
nişanlım şirket müdürü ve biz bu şirketi hiç aktifleştiremedik hisse devrinden sonra öylece kaldı. hatta muhasebeci hiç ilgilenmedi ilk zamanlar beyanname veriliyordu ama sanırım son 6 ayda o da verilmedi ?
Biliyorum bu konu da güvenmemeli ve kendim ilgilenmeliydim. Hata yaptım. lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım. 2 gun ıcınde vergı dairesine gideceğim ama duramadım içim rahat etmedi
selamlar
şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Borçlu şirketi devir aldık
Sirketi deviralan ortaklar devir oncesi ve ortak olduklari donem borclarindan hisseleri oraninda sorumludur. Sirket mudurleri ise mudur olduklari donemin tum borclarindan sorumludur