İpotek rehnine rağmen iptal edilen konut kredisi
İş bankası şubesine konut almak üzere başvurdum.Banka tarafından gönderilen eksper (turyap firması - sattığı değerden %60 daha düşük bir değer çıkarttı-emlak firmasının eksperlik yapması bile ilginç) tarafından biçilen değerin %75'ini işbankası onayladı ve konut üzerine 1.dereceden rehin koydu.Ancak konut alım işlemi; kayınpederimin (ki mirasçıları var) evini kendi adıma (ev bedelinin tamamını ödeyerek) alacağımdan dolayı; banka tarafından bize bu yönde hiçbir soru sorulmamış olmasına rağmen, parayı hesabıma yatıracaklarını söylemiş olmalarına rağmen işlemden vazgeçtiklerini ve konut kredisini kullanamayacağımızı söylediler.
1- Konut üzerindeki araştırma işlemi bankanın sorumluluğu altındamıdır?
2- Konutun alım satımdan kaynaklanan 1,841.80 YTL tutarındaki tapu masraflarını kimin karşılaması gerekmektedir?
3- Yasal olarak kayınpederimin evini almama engel bir durum var mıdır?
4- Banka ipotek şerhi bile koyduğu bir kredi işleminden vazgeçme hakkına sahipmidir?
5- Bankanın sorumluluğunda gelişen ve şahsıma hiç sorulmayan bir soru nedeniyle kredi kullandırmaktan vazgeçenin banka olması nedeniyle yapılan masrafların iş bankası tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Yukarıda bahsettiğim konuyla ilgili olarak iş bankası ipotek fek yazısını hazırladığını bildirdi ve beni yazıyı almam için şubelerine bekliyor.
Bu nedenle tarafıma gösterilecek yol neticesinde hareket edeceğim.Konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum.Selamlar