İnternetten alışveriş yaptım fatura göndermediler
Öncelikle merhaba,
Birkaç gün önce pek tanınmamış bir siteden referanslarına güvenerek bir alışveriş yaptım. Alışverişi yapmadan önce fatura vs. herhangi bir şey sormadım. Bu zamana kadar geldilerse herhalde fatura kesiyorlar diye düşündüm.
Her ne ise ürün geldi ve faturasız olduğunu fark ettim site sahiplerine sorduğumda ürünü yurtdışından şahısları adına getirttiklerini ve bir şirketleri olmadığı için fatura kesemediklerini söylediler. Tahminlerime göre aylık en az 3-4 bin TL satışları var.
Velhasıl kelam ben yıllardır vergisini günü gününe yatıran biri olarak bu işe itiraz ettim ve satıcı kişiden fatura istedim. Kişinin bana verdiği yanıt başka bir şirket üzerinden başka bir ürün faturası keselim aramızda halledelim diye bir cevap geldi. Her ne ise.. Bunların hiçbirini kabul etmedim. Ürünü de geri göndermedim.
Şimdi bu kişi yada kişileri şikayet etmek istiyorum.
Kişinin adı adresi gelen kargo kutusunda yazıyor. TC kimlik numarasına da muhtemelen kargo firmasından ulaşılabilir. Ayrıca EFT yolu ile iban adresine yolladığım için isim ve soyisimden eminim.
Herhangi bir maddi beklentim yok. Vergi kaçakçılığının yapılmasına tahammül edemiyorum sadece.
İzlemem gereken yolları yazarsanız çok sevinirim. Bu işin havada kalmasını istemiyorum.
Cevap: İnternetten alışveriş yaptım fatura göndermediler
Merhaba bu tanınmamış site bir aracı site midir yoksa direkt aldığınız şahıslar mı fatura göndermedi ?
Cevap: İnternetten alışveriş yaptım fatura göndermediler
şirketin bağlı bulunduğu ya da sizin olduğunuz ilin denetim ve ihbarlar müdürlüğüne şikayette bulunun gerekli incelemeler yapılacaktır.tabiki şikayete belgelerinizide ekleyin