Kimlik Bilgilerim Çalındı ve Birileri Sahte Kimlik Yapıp Dolandırıcılık Yapıyor
Arkadaşlar birileri kimlik bilgilerimi ele geçirmiş durumda, ve mail-order dolandırıcılığı yapıyorlar. Herheryerde benim sahte ehliyetimi yapmışlar kullanıyorlar. Allahtan ehliyet bilgilerimin bir kısmı yanlış burdan sahte olduğu anlaşılıyor, ama hakkımda 20 den fazla soruşturma var uyap sorgularında ve istanbul'da yaşamama ragmen zonguldak'da dava açılmış durumda. Çok zor durumdayım ben polise gelen savcılık soruşturmalarına doğru bilgi vermeme rağmen dava açılmaya başlandı. 2 Yıldır evliyim, eşimin ve ailesinin suratına bakacak durumda değilim çok zor durumdayım. Allah rızası için yardım edin, yalvarıyorum yardın edin akıl verin. Ekonomik durumumda çok iyi değil kırkkanaat geçiniyorum, ev kredisini zor yatırıyorum, bir avukat tutacak durumdada değilim. Uyuyamyorum her gece kavus görüyorum, çok zor durumdayım. Bugunde bir jandarma telefon etti bakırköy'Den gelmiş bir dosyada 4-5 sayfa yine aynı olay. bunun sonunu alamıyorum başıma bir iş gelecek diye korkuyorum. Kimlik bilgilerimi nasıl değiştirebilirim... yalvarırım yardın edin. Geçmişte yaşadığım bir olaydan dolayı ortağımla tartışmalı ayrıldık, bu olayda 2008 yılında oldu, ben ona dava açtım o bana açtı birbirimizin kartını kullandık diye. mahkeme ikimizede ceza verdi 3 yıl süreyle bu dosyadan dolayı ön yargılı bir şekilde savcılar sürekli beni dolandırıcı gibi göryor artık bunaldım. bu dosyamda yargıyata gönderdim. çok zor durumdayım allah rızası için yardımcı olun.
Cevap: Kimlik Bilgilerim Çalındı ve Birileri Sahte Kimlik Yapıp Dolandırıcılık Yapıyor.. Çok Acil İntihar Etme Noktasındayım
Cumhuriiyet Başsavcılığına müşteki olarak bir suç duyurusu dilekçesi verin ve hakkınızda açılan tüm dosya nolarını ve varsa evrak fotokopilerini ekleyin.Bu şekilde açılan davaları takip edin ve bu suç duyurusundan da savunmalarınızda bahsedin.Eğer şüphelileri bilmiyorsanız dilekçenin şüpheli kısmına faili meçhul dersiniz.Geçmiş olsun.