8 Yıl önceki suç sizce ne yapmam gerekir.
Merhabalar 2006 yılının haziran ayında hırsızlık suçından yargılandım 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzeri serbest bırakıldım. Şikayetçi yok vazgeçti. Fakat Geçen yıl gelen tebliğname ile kararın bozulduğunu ve tekrar asliye ceza mahkemesinde görüleceği yazıyordu. Gittim 2 yıl 8 ay ceza verildi. tekrar yargıtaya gönderdik. Suçun üstünden 8-9 yıl geçmiş. gelen tebligat ta Açılış Tarihi 01/04/2013 olarak ibare dikkatimi çekti. Daha öncesinden sicil kaydım yok sabıka kaydım temiz çıkıyor şu an bu konuda yardımcı olabilirmisiniz biraz açıklamaya ihtiyacım var ve bu davanın zaman aşımı durumu varmı.
Cevap: 8 Yıl önceki suç sizce ne yapmam gerekir.
Dosyanın zamanaşımı süresi suç tarihinin 2005 haziran öncesi ve sonrası ile farklılık gösterir.Ancak zamanaşımı zor görünüyor.Açılış tarihi dosyanın bozulması ile ilgili.Dosya tekrar esas numarası aldığı için o şekilde bir ibare geçmiştir.Bir avukattan hukuki yardım alın.Geçmiş olsun.
Avukat bey yanıtınız için teşekkür ederim fakat duruşmada baro avukatı vardı kendisi ile doğru dürüst konuşamadım bile sadece duruşmada ayağa kalkıp sanıkların beraat ini talep ediyorum dedi sonrasında sadece bana eğer onaylanırsa 1 yıl yatacağımı söyledi. Daha sonra 1-2 defa aradım fakat ulaşamadım. Muhtemel sonuç ne olabilir. Tekrar bozulabilir mi kara yoksa 1 yıl yatar mıyım. veya bunu para cezasına çevirebilir miyim.
18-19 ay daha yatarın var.Baro avukatın temyizini yapmıştır.Ancak sende ankaradan Yargıtaydan dosyanın durumunu takip edebilirsin.
TÜRK CEZA KANUNU
Kanun No. 5237
Ceza zamanaşımı
MADDE 68. -(5) Ceza zamanaşımı, hükmün kesinleştiği veya infazın herhangi bir suretle kesintiye uğradığı günden itibaren işlemeye başlar ve kalan ceza miktarı esas alınarak süre hesaplanır.
Yani yargıtayın onayından itibaren.