Kamu cezasinin hapis cezasina cevrilmesi bulamadim konularin icinde
Sorum su resmi evrakta sahte beyannamede bulunma.2008'de belcikada kacak calisirken polis yakaladi beni Sahte isim vererek belcika polisine ve turkiye konsoloslugunada ayni sahte ismi vererek seyehat cikis belgesi aldim,konsolusluktan ve turkiyeye gonderdiler beni bu isimle.Turkiyeye geldim ama gumrukte isim sahte diye kayitlarda cikmadi,biraz durduktan sonra kendi gercek adimi verip memurumuza isme bakti isim kayitlarda cikinca bana tamam dedi git.3 ay aradan gecti mahkemeye cagirdilar beni,gittim mahkemeye suc isleme kastim yoktu dedim belcikada polislerden korktugum icin bu ismi verdim ve polisimizede gercek adimi hemen verdim turkiyeye geldigimde dedim,ve aradan 3 ay gecti bana kamuya hizmet cezasi geldi 6 ay,gunde 4 saat,bende 1 ay durduktan sonra belcikaya tekrar geldim ilgilenmedim dosyamla.3 mahkeme daha oldu gidemedim mahkemeye belcikadaki is sartlarindan ve kagit durumumdan dolayi,ve 2012'de 6 ay hapis cezasina cevirdiler cezami tam 5 yil oldu dosya acilali 2008'den buyana,benim dosyam zaman asimina ugrarmi ugrarsada kac yil daha beklemeliyim yada ne yapabilirim tesekkurler.
Cevap: Kamu cezasinin hapis cezasina cevrilmesi bulamadim konularin icinde
neden cevap yok beni siz bilgilendirebilirmisiniz lutfen.
- - - Updated - - -
SORUNUN DAHA ACIK OLMASI ICIN BUNUDA YAZAYIM.HAPIS CEZASI GELMEDEN ONCEKI SUCUM BOYLE SICIL KAYDI SORGULAMASINDA 1 C; 001802009C0213294 (01836180 - 09) 06.05.2008 5237SA 206 50/1,F. BAKIRKOY; 8. SCM 6A KAMUYA YARARLI BIR ISTE CALISMA 22/10/2008 2008/437-2008/579 03/12/2008 AMA SUAN ALDIGIM HAPIS CEZASI ILE BIR BELGE DAHA ELIMDE DEGIL CEVAPLARINIZ ICIN TESEKKURLER SIMDIDEN
Hapis cezası kamuya hizmet cezasına çevrilmiş paradan hizmete çevrilseydi parayı öder kurtulurdunuz hüküm açıklandığına göre kanun yolu yani temyiz yolu açık olabilir belki bir avukat tutup baktırın derim.
tesekkurler simdiden avukat bey allah razi olsun,ama benim ilk cezam kamuya hizmetti 1 yil oldu hapis cezasina cevrileli evime daha 4 gun once bildiri gelmis yine hapis cezasi aldin diye 5 yilim dolduda zaman asimina ugramazmi kac yilda ugrar yada ugrama ihtimali varsa tabi temyiz,sucu silmek anlaminami geliyor yada baska bir anlami varmi anlamadim teskkurler.
Temyiz bir itiraz yoludur cezanızın zaman aşımı dolmamış infaz zaman aşımı uzundur.
Infaz zaman asimi kac yildir ogrenebilirmiyim,temyiz ile cezami para cezasina cevirme ihtimalim varmi?aslinda turkiyeye kendim gidip cezamlada ilgilenmek isterim ama korkuyorum gumrukte yakalanma soz konusu olabilirmi olursa dosyamla ilgilenemem hic,avukat bey kusura bakmayin cok soru sordum ins son sorum bu.cevaplariniz icin ve bana ayirdiginiz zaman icin cok tesekkurler cevabinizi 4 gozle bekliyorum lutfen.
- - - Updated - - -
CEVABINIZI BEKLIYORUM AVUKAT BEY LUTFEN SAGOLUN
En az on yıldır kararın kesinleşmesinden başlar sizinki belki kesinleşmemiştir. Diğer sorularınıza doğru cevap verebilmek için dosyanızı görmek incelemek gerekir burdan bir avukatla anlaşıp yapılacak bir şey varsa yaptırın.
kararin kesinlesmesini nasil ogrenebilirim? ve izmirde ben 3 avukatla diyaloga girdim hepsinin dedigi gel cezani yap baskada bise demiyolar,eger sizler vasitasiyla bir avukat bana yardimci olabilecekse bu konuda kesin bir cevap ve sonuc alabilecekse ben bir avukatla tabiki tanismak isterim sayenizde ins ne yapmam gerekiyor burdan oraya ve ben burdan sahsi kendim temyiz dilekcesi yolluyabilirmiyim nereye hangi adrese tesekkurler