Kamu davası ne yapmalıyım?
merhaba bugun bi arkadaşım kamu davası yüzünden mahkemeye çağırıldığını ve mahkemeden gelen kağıtta 15 yıl hapis isteminin olduğu söyledi.arkadaşım bi kavgaya karışıyo olay tam olarak şöyle telefoncu bi adam var benim arkadaşm kız meselesi yüzünden (kendisi için değil arkadaşı için) bu adamın dükkanına gidiyo adamla kavgaediyolar ve adamın bilgisayarını kırıyo neyse çıkıyo gidiyo. ardından 2 tane arkadaşı (bir tanesi kızı seven) geliyolar adamı bıcakla yaralıyolar telefonlarını calıyolar ve gidip satıyolar. 7 yıl önce benim arkadaşım mahkemede ceza almıyo diğer iki kişi ceza yiyolar.adam arkadaşımdan davacı olmuyo ama aradan 7 yıl geçtikten sonra dün eve böyle bi kağıt gelmiş kamu davası adıyla yagma cete yaralama suclarıyla? sonuç ne olur avukat hapse atılacağını söylemiş. lütfen bi yardımcı olur musunuz simdiden tesekkürler.
Cevap: kamu davası ne yapmalıyım
Merhaba.Büyük ihtimalle Yargıtay arkadaşınız hakkında verilen kararı (beraat kararı olabilir) bozmuş.Bu nedenle arkadaşınız hakkında,davanın görüldüğü mahkemede tekrar yargılama yapılacak.Anlattığınız olayda ki en büyük ayrıntı,telefonlarla ilgili konu.Orada çalma değil gasp suçu oluşur.Sadece bu suçun cezası da silahla işlenmesi nedeniyle 10-15 yıl arasıdır.Olayınız silahla yaralama,mala zarar verme gibi suçlarda mevcut.Bu nedenle arkadaşınız vakit kaybetmeden bir ceza avukatından hukuki yardım almasında büyük fayda var.Geçmiş olsun.
Tesekkur ederm ilk once fakat davaci olan taraf 4 kisi olduklarini ve beraber olduklarini soylemis ifadesinde sonradan ifadeyi duzeltmisler fakat kabul esilmemis yani arkadasm diger suclara da dahil gibi gorunuyor. Bunun icin davaci olan tarafin tekrar ifade vermesi bi ise yarar mi ya da ne yapmak lazim gercek olani kanitlamak icin
Dosyayı görmeden bu şekilde bir bilgi vermek imkansız.İfadeler deliller çok önemli.Ancak her zaman için ilk verilen yani sıcağı sıcağına verilen ifadeler önemlidir ve göz önünde tutulur.Ben girdiğim davalarda hep bunu gördüm.
Bir Hukukçu Arkadaşımıza Danışıp Daha Detaylı Bilgi Alabilirsin. Sonuçta Sende Konuyu Net Olarak Bilmiyorsun Kulaktan Duyma Bilgilerle Bilgi Vermekte Yanlış Olur