Banka benim haberİm olmadan adima hesap aÇmiŞ
Merhaba arkadaşlar.
2013 mart ayında vakıfbank dan dükkanıma bir kaç bankacı geldi ve pos cihazı vermek istediler bende o anda tamam demiş bulundum. Kimlik fotokopimi verdim ve geri kalan evrakları (vergi levhası vs..) daha sonra gelip alacaklarını söylediler.
Aradan yaklaşık 1 ay geçtikten sonra gelip evrakları istediler. Ben de başka bir bankayla anlaştığımı vakıfbankla herhangi bir çalışma yapmayacağımı söyleyerek bankacı arkadaşları yolcu ettim. Bugün 10.01.2014 tarihinde vakıfbanktan bana bir sms geldi. ''Bankomat kartınız KIRKLARELİ şubesindedir. Lütfen en kısa sürede teslim alınız.'' Bu SMS i aldıktan sonra müşteri hizmetlerini aradım. Adıma bir hesap açılmış ancak ne zaman açılmış vs. bu sorulara cevap vermek için anne kızlık soyadının bazı harflerini istediler. Harfleri söylememe rağmen bir eşleşme olmadığından (çünkü anne kızlık soyadımı banka hiç vermedim.) kırklareli şubesine gitmem gerektiğini söyleyerek görüşmeyi sonlandırdılar.
Şubeye gittiğimde pos için açılmış hesaptır bi zaman sonra kapanır kartı almanıza gerek yok diyerek başlarından sağmaya çalıştılar.
Bu konuyla ilgili olarak ne yapmam gerekir ve bankaya herhangi bir tazminat davası açabilirmiyim?
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Cevap: Banka benim haberİm olmadan adima hesap aÇmiŞ
Bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan yok mu arkadaşlar?
Tazminat, karşı tarafın kusurundan dolayı uğradığınız bir zararın karşılanmasını istemek demek. Dolayısı ile taminata hak kazanmak için kanıtlanır bir zararınız olması gerek. Kantılayabileceğiniz (fatura v.s.) bir zararınız var mı?
Herhangi bir aşamada birtakım evraklar imzaladınız mı?
Maddi olarak herhangi bir zararım yok. Ancak çalışmak istemediğim bir bankada neden ben istemediğim halde adıma hesap açılsın ki?
Evet. Pos cihazı vermek için geldiklerinde kimlik fotokopimi aldıkları sırada bir kaç kağıt imzaladım. Ancak şöyleki anne kızlık soy adını bile bilmiyorlar ve bu yüzden müşteri hizmetlerini aradığımda detaylı bilgi alamadım.
Bahsettiğiniz birkaç kağıtta, bankanın adınıza hesap açma yetkisi vermiş olabilirsiniz. Benim kanaatimce kesin öyledir.
Maddi olarak bir zararınız yoksa, karşıdan tazminini isteyeceğiniz bir şey yok demektir. Yani açacağınız tazminat davası kesine yakın bir ihtimalle kaybedilecek ve yargılama giderleri ile birlikte karşı tarafın avukatlık ücretlerini ödemek zorunda kalacaksınız. Karar sizin.
Bu arada: Bankanın size hesap açmak için annenizin kızlık soyadını bilmesi gerekmez. Sizin hesap açılmasını istedğinizi belirten bir belgede imzanız olması ve TC kimlik numaranız yeter
Alıntı:
Magdurlar rumuzlu üyeden alıntı
Maddi olarak herhangi bir zararım yok. Ancak çalışmak istemediğim bir bankada neden ben istemediğim halde adıma hesap açılsın ki?
Evet. Pos cihazı vermek için geldiklerinde kimlik fotokopimi aldıkları sırada bir kaç kağıt imzaladım. Ancak şöyleki anne kızlık soy adını bile bilmiyorlar ve bu yüzden müşteri hizmetlerini aradığımda detaylı bilgi alamadım.
Çalışmak istemediğiniz banka dediğiniz banka görevlileri ile, pos makinesi ile işlem yapabilmek için görüşmüş, kendi elinizle kimlik fotokopinizi vermiş( işyerinizde olduğuna göre fotokopiyi de kendi isteğinizle sizin bildiğiniz bir yerde çektirdiniz muhtemelen)
bir takım evraklar imzalamışsınız . İmzaladığınız bir takım verakların ne olduğunu biliyormusunuz?? Muhtemelen hayır.
Tazminat davası konusunda şaka yaptınız herhalde.
Aydınlattığınız için teşekkür ederim. En iyisi yarın banka şubesine gidip imza attığım evrakların kopyasını istiyeyim ardından durumu bildiririm sizlere. Tekrar teşekkür ederim.
Bence dert edecek bir şey de yok. Bankadan söylenen haklı. Size telefonda bilgi veremediler, çünkü kimlik doğrulaması yapamadılar. Hesap açtılar, çünkü imzaladığınız evraklarla bunu siz istediniz. Kartı da yine siz istediniz. Kartı almazsanız hesabı kullanmazsanız bir şey olmayacağını düşünüyorum.