Turkcell avukatı icra edecekmiş
Merhaba,
Turkcell avukatı ( BİR HUKUK BÜROSUNA DEVREDİLMİŞ ALACAĞI TAHSİL İÇİN ) aradı ve borcumu ödememi söyledi. Bende şu an için durumum olmadığını söyledim. Hacize geleceğini söyledi. Okuduğum kanun maddelerinde,
- İş yerinin malları ( Borcunu ödemek için çalışması gereken alet edevatları kapsıyor )
- Ev eşyaları
Bunlar ile ilgili ne gibi bir durum söz konusu olur.
Bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap: Turkcell avukati İcra edecekmİŞ
Öncelikle bir yanlışlığı düzeltelim. Avukatlar alacağı devralmaz. Sadece alacağın tahsili için vekaletname ile müvekkilleri adına işlem yaparlar.
Sorunuza gelince, alacaklı avukatı borçluya ihtarda bulunabilir, icraya verebilir, borç ödenmezse haciz ve muhafaza (eşya kaldırma) işlemi yapabilir. Aynı şekilde ücretli çalışıyorsanız maaşınıza haciz de koydurabilir. Benim size tavsiyem, avukata karşı yapıcı olun, iyiniyetinizi gösterin ve kendisinden mümkün olduğunca uzun taksitlere bölme talebinde bulunun.
Elİmde bİr yargitay karari bulunuyor...
12. Hukuk daİresİ
esas no: 2012/27279
karar no: 2013/11536
karar tar: 26.03.2013
para, altin, antİka ve kiymetlİ eŞya harİcİ olmak Üzere borÇlu İÇİn lÜzÜmlu eŞyalarin haczedİlemezlİĞİ
dİye bİr karar bulunuyor.
EĞer Çok israrli kaldirma gerÇekleŞtİrmek İsterlerse, bu kararin Çiktisini aldim. Bununla haczİ durdurabİlmek mÜmkÜn olurmu?
EVDE neyin lüzumlu olup, olmadığına hacize gelen icra memuru karar verecektir. Siz içtihat vs. ile uğraşacağınıza borcu nasıl öderim diye düşünseniz daha iyi olur. Çünkü yapılan her masraf sizin borç hanenize yazılacaktır.