Cep telefonum çalıntı çıktı
internet üzerinden 2010 yılında aldığım cep telefonum için istanbuldan birisi 2012 yılında çalıntı ihbarı yaptı ve savcılık tüm belgeleri (ime nolu fatura, internet sitesi kayıtları, orjinal kutu vb ) sunmama rağmen el koymak istemekte böyle birşey olabilirmi acil cevap verirseniz sevinirim. çünkü bir çıkış yolu bulamıyorum
Cevap: cep telefonum çalıntı çıktı
Çünkü o telefon kimin canı yakılarak alındı acaba size geldi.. gereken yapılmış telefon hakettiği yeri bulsun sizde size onu ulaştıran kişileri verin şikayetinizde suçlu bulunsun adalet yerini bulsun..
- - - Updated - - -
Benimde kardeşimin telefonu çalındı 2013 yılında şikayet ettik hala bulunamadı malesef.
evet bu konuda haklı olabilirsiniz ancak telefonun imal tarihi eylül 2010 benim ön sipariş verdiğim tarihte bu telefonun elime geçtiği tarih aralık 2010 ve elimde belgeleride var telefonu çaldıran arkadaşın kaybettiği tarih mayıs 2012 bunu nasıl açıklayabiliriz hatta orjinal kutu bende cihazı kontrol ettim kendi ime numarasına sahip yani orjinal ve 2. el değil
not elimde ime numaralı fatura var hatta internet üzerinden ismi olan bir yerden aldım ve alış bilgileri buradada bulunmakta
Bu işler o kadar karışık ki kafa kalmıyor insanda.. hiçbirşey anlamadım sizin olaydanda tarihler baya kafa karıştırıcı..
Alıntı:
çakıltaşı rumuzlu üyeden alıntı
Bu işler o kadar karışık ki kafa kalmıyor insanda.. hiçbirşey anlamadım sizin olaydanda tarihler baya kafa karıştırıcı..
evet bende bir yol bulamadım benim tahminim kaybeden kişinin telefonu kaçak ve değiştirilmiş ime ye sahip benim anlamadığım bu kadar belgeyi savcıya vermeme rağmen telefonu ne amaçla istedikleri ve gerçekten vermek zorundamıyım hukuki olarak ne yapmam lazım hiçbir yerde buna ait bilgi bulamadım genellikle kaybedenlerin neler yapabileceklerine ilişkin bir bilgi var
Alıntı:
ugurozturk06 rumuzlu üyeden alıntı
evet bende bir yol bulamadım benim tahminim kaybeden kişinin telefonu kaçak ve değiştirilmiş ime ye sahip benim anlamadığım bu kadar belgeyi savcıya vermeme rağmen telefonu ne amaçla istedikleri ve gerçekten vermek zorundamıyım hukuki olarak ne yapmam lazım hiçbir yerde buna ait bilgi bulamadım genellikle kaybedenlerin neler yapabileceklerine ilişkin bir bilgi var
Yapılacaklar basit öncelikle telefondan
*#06#
yazarak imei numarasını, telefonun pilin altında yer alan kodla, faturayla karşılaştırın. Hepsi tutuyorsa sıkıntı yok.
Bence bir avukat tutmanızda fayda var, davayı kazandığınız zaman, ihbar eden kişiye iftira etmekten mutlaka ceza ve manevi tazminat davası açın.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Yapılacaklar basit öncelikle telefondan
*#06#
yazarak imei numarasını, telefonun pilin altında yer alan kodla, faturayla karşılaştırın. Hepsi tutuyorsa sıkıntı yok.
Bence bir avukat tutmanızda fayda var, davayı kazandığınız zaman, ihbar eden kişiye iftira etmekten mutlaka ceza ve manevi tazminat davası açın.
*#06# yapmama gerek yok çünkü telefon iphone ayarlardan görünmekte ve telefon sim kart girişinin üzerine silinemeyecek şekilde yazılmış ve telefondaki ime sim karttaki ime ve faturadaki ime tutuyor
evet arkadaşlar son durum bulunduğum bölgedeki savcılık telefonu almak istedi. ben ise onlardan şoruşturmayı yürüten savcılığın numarasını istedim kendilerinden bu bilgiyi alamasamda internet üzerinden telefon numarasını buldum. Sorun benim buradaki vermiş olduğum evrakların sisteme giriş yapılmaması sadece faksla gönderilmesi, sistemde ise sadece benim ifademin bulunması bu nedenle savcının önüne bilgi gelmediği için 3 aydır cevap alınamaması. Bulunduğum bölgedeki savcılığın ise neden cevap gelmediğinin araştırmasının yapılmadan ilk gelen isteğe göre telefona el koyalım gönderelim iş bizden çıksın anlayışı. çünkü bana verilen cevap biz telefonu gönderelim siz hakkınızı ararsınız denmekte. neyse telefon ile görüştüğüm savcılık kalemi tekrar fax çekilen belgeleri oradaki savcıya ulaştırdı ve İME hatalı olabileceğini söyledi ve el koyma kararını şimdilik kaldırdı.(karşı tarafın ifadesinde olmayan telefon faturalarını isteyeceğini tahmin ediyorum) şu anda son durumum bu umarım birşey çıkmaz. durum değişimlerinden haberdar edeceğim.
not telefon aldığınızda eğer telefonu çöpe atmayacaksanız 10 senede geçse ime numarası yazılı faturaları kesinlikle atmayın. ve mutlaka fatura alın.