Boşanmak istiyorum Ama tehdit ediliyorum
Beş aylık evliyim. Eşim le her gün tartışıyoruz. Manik depresif hastası. Eski sevgilisini arıyor. Yanımda konuşuyor. Eğer bırakıp gidersem beni öldürecekmiş.ailemi de öldürecekmiş. Ama ben duygusal olarak hiçbir şey hissetmedîğim bi insanin yanında daha fazla kalmak istemiyorum ne yapmam gerekiyor
Cevap: bosanmak istiyorum Ama tehdit ediliyorum
Öncelikle tehditler nedeniyle şikayetçi olup koruma kararı çıkartma yolunu denemelisiniz, sonrasında da boşanmak istiyorsanız bir boşanma davası açmalısınız.
Devlet memuruyum tayin isteme hakkım var mı bu tehditler için
Eşin Tehdit etmesi nedeniyle tayin isteme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Ancak emin değilim.
Tayin isteme hakkınız her daim var, bu tehditleri de gerekçe gösterebilirsiniz tayin isteminizde. Boşanma davası açılırsa onun da bilgisini verebilirisiniz. Tayin isteminizin kabul edilmesi tamamen idarecelerin takdirine ve kadro durumuna bağlıdır.
Cevap: Boşanmak istiyorum Ama tehdit ediliyorum
Alıntı:
bpn rumuzlu üyeden alıntı
Beş aylık evliyim. Eşim le her gün tartışıyoruz. Manik depresif hastası. Eski sevgilisini arıyor. Yanımda konuşuyor. Eğer bırakıp gidersem beni öldürecekmiş.ailemi de öldürecekmiş. Ama ben duygusal olarak hiçbir şey hissetmedîğim bi insanin yanında daha fazla kalmak istemiyorum ne yapmam gerekiyor
1- Evlenmeden önce eşinizin eski bir sevgilisi olduğunu ve onunla görüşmeye de devam ettiğini öğrenmiş miydiniz?
2- Evlendikten sonraki süreçte tartışmanızın temel sebebi bu mudur? Yoksa başkaca sebepler de var mı?
3- Eşinizin mesleği nedir? Eşinizle nasıl tanıştınız?
4- Düğününüzü nasıl yaptınız? Şartlar kaideleriniz oldu mu? Size takı vs. takıldı mı? Takıldıysa ne kadar takıldı?
5- Ne olursa olsun acele etmeyin. Her iki tarafın aile büyüklerinden akl-ı selim olanlara danışın ve gerekirse akraba olmayan ama sizi tanıyan iyi niyetli gördüğünüz insanları da bu akrabalarınızla birlikte bir araya toplanıp konunun çözümü için başvurun. Hemen sakın ayrılırım vs. kelimeleri kullanmayın. Belki de hiç ayrılmanıza gerek kalmayacak bir durumdur.
Güzel bir ortamda yapılacak sohbette, davranışı kimin düzeltmesi gerektiği ortaya çıkabilir. Büyük faydası olacaktır. Hiç kimseden hiç bir şeyi saklamayın ve bilgileri verirken ne eksik ne de fazla söz söylemeyin.
Allah yuvanızı dağıtmasın. Sizleri mutlu ve bahtiyar etsin.