Digiturk domain yüzünden bana dava açmış
Iyi gunler 2011 yilinda bir spor sitesi actim ve sitede lig tv ve sportoto hakkinda yorum ve paylasimlar yaptim 2 ay icinde dijiturkten bir avukat aradi ve yaptigimin yasal olmadigini 3 gun icinde site icerigini silmem gerektigini soyledi aksi halde savciliga verecegiz dedi ve bende icerigi silecegimi bildirdim ve icerigi sildim ardindan digiturk avukatina icerigi sildigime dair mail attim ve aradim. Icerigide sildim siteyide kapattim. Benden bir baskasi domaini sadece site ismini satin almak istedigini belirtti ve ismi yani domaini sattim ve durumu onada anlattim yasal olmayan seyleri paylasmamasi gerektigini soyledim tmm dedi ama yasal olmayan canli maclari sitesinde vermis ve bunada 2013 yilinda dava acmislar bu kiside siteyi benden aldigini suc tarihinin 2011 oldugunu belirtmis benide tanik olarak yazdirmis olayin benimle bir ilgisi yok ben icerigi silfim siteyi kapattim avukatada mail attim fakat o cocugun yaptigi yanlis benide etkiledi ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim ayrica suc tarihinden 6 ay icinde dava acilmasi gerekmiyormu bu davayi nasil acabiliuorlar onuda anlamis degilim tesekkurler yorumlariniz benim icin cok onemli iyi gunler diliyorum
Cevap: Dijiturk dava açmış
Alanadı satışına (domain satışı) belge var mı elinizde? Whois gizli mi (private) ?
Alan adı (domain) satıldıktan sonra register firmasında transfer işleminin kayıtları bulunmaktadır. Oradan kime transfer ettiğinize dair bilgi alabilirsiniz.
Registrar transfer bilgilerini bana değil, savcılık ve mahkeme esnasında sunacaksınız. Ayrıca satışı paypal, banka ödemesi vs. ile yapmış olmanız kuvvetle muhtemel olduğundan onları da bulmanızı tavsiye ediyorum.
Domaini devrettigime dair kaydi bulamıyorum isimtescili aradim savcilik isterse veririz dediler. Zaten domain su anda onda ona devrettigim kesin bu yuzden ona dava actilar
Alıntı:
cesurturk rumuzlu üyeden alıntı
Domaini devrettigime dair kaydi bulamıyorum isimtescili aradim savcilik isterse veririz dediler. Zaten domain su anda onda ona devrettigim kesin bu yuzden ona dava actilar
hocam o zaman whois bilgilerine bakacağız orada arşivde göstermesi lazım. http://who.is/domain-history/hukuki.net kendi domaininizi yazın.
Veya siz bana domain adını verin ben bir araştırayım..
Pm atamiyorum 29 mesaj sayisina ulasmadigi icin buradan paylassam yasak mi ?
Alıntı:
Pm atamiyorum 29 mesaj sayisina ulasmadigi icin buradan paylassam yasak mi ?
35dakikadır bakmadığım yer kalmadı. Domain bilgileri gizlenmiş hiç bir şekilde bulamadım.
Alıntı:
ByMaDaK rumuzlu üyeden alıntı
35dakikadır bakmadığım yer kalmadı. Domain bilgileri gizlenmiş hiç bir şekilde bulamadım.
benım 6 temmuzda aldıgım görünüyor yukarıdaki 9 eylül domaini transfer ettiğim tarih mi onu merak ettim.:S
Alıntı:
benım 6 temmuzda aldıgım görünüyor yukarıdaki 9 eylül domaini transfer ettiğim tarih mi onu merak ettim.:S
6 Temmuzda aldığınız yazıyor ama transfer ettiğiniz tarihi hiç bulamadım. Hiç bir whois sitesinde ve arşivinde bulamadım.