Değişim isteği ve para iadesi
Arkadaşlar Asus N53SN laptobum 3 kez garantiye gönderdim ilk gönderimden sonra her göndermemde arıza sürekli artarak garantiye gönderdim ve son yani 3. gönderimden sonra elime bataryası eksik bir şekilde ulaştı hemen teknik servisi arayıp durumu bildirdim. Fakat teknik servis tutanak tutturmamı istedi kargoyla görüştüm kargo şirketide ürün kapalı kutu olarak geldiğinden ve üründe herhangi bir hasar olmadığından tutanak tutamayacaklarını, teknik servisin sorumluluk almaktan kaçtığını ve onlarla iletişime geçip sorunu halletmem söylendi.
Şimdi durum şu; ilk basta bizde gönderilmiş falan diye başlarından savmaya çalıştılar daha sonra tmm batarya gönderimi yapılıcak bugun aksama yetiştiricem, 1 saat içerisinde göndericem gibi bahanelerle sürekli gönderim yapılmadı. Ben dün tekrar aradım ve aksama kadar gönderilmediği ve bana bildirilmediği takdirde yasal yolllara başvurucağımı ilettim kendilerine.
laptop şuan eskiye oranla çok ağır çalışıyor açılırken açılışta ekran kartı yokmuş gibi sorunlu açılıyor ve hardiski çalışırken ses çıkarıyor ben ürün değişimi yada para iade talabinde bulunabilirmiyim ?
Ayrıca ürünün garanti süresi devam ediyor.
Daha önce garantiye gönderdiğim ve arıza tespit ve düzenleme kagıtlarında;
1.Gönderim :
Arızalar: klavye arızası , batarya sorunu ve ısınma sorunu
Sonuçlar: klavye değiştirildi genel bakım yapıldı batarya normal denildi.
2.Gönderim :
Arızalar:Ekran kasasında çatlama, batarya arızası, hoporlör sesinde arıza var ,ısınma sorunuda var
Sonuçlar: kasa değiştirilmiş ses sorunu yapılmış batarya değişmi ve mekanik aksamlar değiştirilmiş yazıodu
3.Gönderim :
Arızalar:toucpad arızası, ekranda pixel dagılması ve ısınma problemi
Sonuçlar: genel ayarlar düzenlendi,işlemci fan ve termal temizliği yapıldı, lsd ekran değiştirildi optik okuyucu degiştirildi
Bu Durumda Para iade ve Değisim istemem mümkün mü?
Cevap: Değişim isteği ve para iadesi
4077 Sayılı
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN'la ilgili olarak
Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik
Diğer Yükümlülükler
Madde 14 — Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;
a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
c) Firmanın servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi,
durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
Şikayetlerinizde bir yıl içinde ısınma sorununu üç kez yaşamışsınız.Aynı sorunu ikiden fazla yaşayan kullanıcılar için kanuni değişim hakkı yada para iade hakkı başlamış görünüyor
.