Cevap: Bellona Bizi Mağdur Etti
Önsipariş verdiğiniz bellona ürünülerinin fiyatı nedir?
Tek ürün aldım, köşem koltuk fiyatı 2.450 TL.
Kural olarak siparişten cayma hakkı yoktur böyle bir hak ticari ve hukuki işlerde güvensizliğe belirsizliğe yol açar bugün alıp kolları sıvadığınız bir işin yarın iptal edilmesi teşebbüs cesaretini kırar herkes için olumsuz sonuçları olur cayma ve iptal korkusu ile siparişlerin askıda kalmasına sebep olur.
Engin bey size katılamıyorum. Tüketiciyi koruma kanunu sözleşmeden cayma hakkı tanımış tüketiciye. Üstelik tazminat hukuku açısından bakarsak henüz zarar bile oluşmamış. Çünkü ürün üretilmemiş bile. Hak sahibi mobilyayı aldığı yere ihtarname çekerek siparişten vazgeçtiğini bildirmeli bence.
Mesafeli sözleşmelerde ve kapıdan satışlarda cayma hakkı var şu an aklımda kapsamı genişletildi mi yeni yasayla? veya önceden de öyleydiyse de bilmiyorum :)
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bayide tek senedim olduğu için buna güvenerek zorbalık yapiyorlar. Buna haraket derecesine varan davranışlarda dahil.
@ litigation;
ihtarnameyi tüketici hakları heyetine başvurarak mı çekmem gerekiyor? Ne yapmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.
Değerli hukukçu büyüklerim yardımcı olabilirlerse sevinirim. Yoksa bu zorbalık yapan bayinin her yaptığı yanına kar kalacak :-(