Görevi yaptırmamak için direnme.
Bu konu başlığından iki polis tarafından mahkemeye verildim konuyu detaylarıyla sizlere arz edip görüşlerinizden yararlanmak istiyorum.Sahilden evime geçerken trafik polis aracı birden aracımın önüne kırdı ve durdurup alkol muayanesi yapması gerektiğini söyledi bende yapamıcağını söyledim daha önceden bir kere ehliyetimi verdğimi bu sefer üflemeyi düşünmediğimi söyledim fakat hemen arabamı çektirip bnide karakola götürdüler yolda alkolünde verdiği etkiyle ben ak parti çocuğuyum babam ak parti ilçe başkanı demişim ama babam hiç o parti mensubu olmadı aksine chp ilçe başkanlğı yaptı fakat onlar tutanağa ak parti kısmını yazmışlar birde çalştığım şirkette emniyet müdürüne yardımcı olmuştum bana kartını vermişti beni yakaladıklarında onu aradım sabah amirleri gelince onlarla konuştur dedi beni ama sabah alkolün etkilisyle aramamışım tutanağa benim emniyet müdürü tanığım var felanıda geçirmişler sanırım tehdit boyutuna dökmeye çalışmışlar birde videomu göndermişler mahkemeye Av. dediğine göre kibar bir şekilde aracın içinde adını soyadını ve sicilini soruyormuşum.O zamanlar çalıştığım şirket tarafından toplu şekilde işten çıkarılmıştık şimdi gidip askerliğimi yaptım geldim şirket ocak ayında bizi işe başlatıcak büyük ihtimalle davamda Av. tarafından mazeretle 07.04 aya ertelendi. Avukatım var yani hukuki destek alıyorum.Daha önce hiç mahkeme çıkma durumum felan olmadı sicilim temiz çok şükür.Ayrıca alkolünde çok zararlarını gördüğüm için askere başladığım gün alkolüde bıraktım.Tekrar işe başlayacağım kısmet olursa fakat bu mahkeme olayı beni iyice korkutuyor bir rahat edemedim yerimde avukatım cezanın ertelenmesi için başvuracağız diyor tam emin konuşamıyor tabi cezam ertelense bile bunu acaba çalışıtğım şirkete yazı gönderme gibi bir durumu felan olabilirmi? Özel sektör malumunuz hemen hııı öylemi deyip işten atıyor.Bu durumdan pişmanım keşke üfleyip kurtulsaymışım buralara geleceğini düşünemedim hiç.Pişman olduğumu mahkemde belirteceğim.Sizlerin bu konudaki değerlerli görüşlerine ihtiyacım olabileceğini düşündüm Av. belki yetersiz kalabilir görüşlerinizden gerekli notları alıp kendisiyle münazara etmem iyi olacak sanırım. Saygılarımla.
Cevap: Görevi yaptırmamak için direnme.
Avukatın yetersiz olabileceği kısmına hemen çekince koyuyorum. Bu hoş bir ifade değil. Diğer taraftan işlediğiniz suça aynı zamanda nüfuz ticareti de dahil edilebilir. Ancak herhangi bir tehdit sözkonusu değilse, polise direnme de sözkonusu değilse (polis merkezine gitmişsiniz) ceza almazsınız. Mahkeme aksini düşünürse sabıkasız oluşunuz da düşünüldüğünde HAGB (Hükmün açıklanmasının geri bırakılması) talep edecektir avukatınız. Konu şirketinize bildirilmez.
Tşk ederim sağolun cevabınız için.Daha önce kendisi böyle bir davayla karşılaşmadığı için böyle birşey yazdım eski konularda okuduklarıma göre o gün görevli olduğuna dair belge görev bölgesi alanımı bu tür soruları avukatımla paylaşmak isterim.Takdir edersinizki her işte olduğu gibi kıdem sinyorite önemlidir buradada paylaşmamın sebebi budur.Teşekkür ederim tekrar.
Endişenizi anlıyorum ancak bir davanın aynısına bakmamak tecrübesizlik anlamına gelmez avukatlık mesleğinde. Bir avukat hukuk fakültesinde tüm bu konuları, pratikleri ile birlikte öğrenmiştir. Sadece birazcık araştırması avukatınızı konu hakkında tam bilgili yapar. Diğer bir ifadeyle nasıl ki iğne yapma uzmanı doktor olmayacağına göre böyle basit bir konuda avukatın tecrübesi ile ilgilenmek yerine en azından size ipucu; benzer yargıtay içtihatlarını falan tarayarak ona yardımcı olunuz derim. Büyük ihtimalle HAGB alacağınızı sanıyorum... Saygılar.
Konuyla ilgili görüşlerinize saygı duyarım tabiki..Peki yargıtay içtihatlarına nasıl ulaşabilirim konu ve benzerlerine ?
sevgili arkadaşlar bu çok korktuğum davamdan çok şükür beraat etmiş bulunmaktayım polislerin ifade tutanaklarını gereksiz eklemeler yaparak döşediklerini sadece biz değil yargı yetkililierinde düşünüklerini tahmin ediyorum.Hakim avukatıma biraz zor oldu dedi evet beraat kararını verdik demiş size nacizahane tavsiyem ceza davaları sakat olduğu için mutlaka bir avukat tutmanızı öneririm basit bir davaydı belki ama işime sicilime zarar verir diye çok sıkıntılı geçti süreç darısı sizlerin başına.
gecmis olsun Allah yardımcınız olsun . saygılar.
Allah kötü niyetlilerden Devletimizi, vatandaşlarımızı korusun.