Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir. 42/D/13
Öncelikle merhaba
1990 doğumluyum. 1993/2 tertip olarak askere gittim. Doğuştan kalbimde rahatsızlığım mevcut. Askerlik şubesinde bunu belirttim beni muayene için aile hekimliğine gönderdi. Muayene esnasında kalbimde problem olduğunu belirttim. Fakat aile hekimi bu şikayeti dikkate almayıp askerliğe elverişlidir raporu verdi. 08.06.2013 tarihinde askerliğe başladım. Acemi birliğimde revire çıktım fakat yanımda herhangi bir raporum bulunmadığından dolayı tabip üsteğmen sikaflı şekilde odasından kovdu. Bir şekilde acemi birliğimi bitirdim ve 27.07.2013 tarihinde usta birliğime teslim oldum ve direk revire çıktım. Revir etimesgut askeri hastanesine sevk etti.
Etimesgutta kalp ultrasonu ve efor testi yapıldıktan sonra sinigrafi için Ankara GATA'ya şevk edildim. GATA'da tarafıma radyoloji bölümünde anjiyografi ve miyokard perfizyon testi yapıldı. Bu işlemler 20.08.2013 tarihinde son buldu. GATA kardiyoloji ana bilim dalında tabip üsteğmen suat beye sonuçlarımı gösterdiğimde askerliğe engel bir durumum olmadığını herhangi bir kalp problemim olmadığını söyledi.
05.12.2013 tarihinde uzman erbaşlık sınavına girdim ve sınavı kazandıktan sonra sağlık muayenesi için Ankara mevki asker hastanesinde işlemlere başladım. 15 polikliniğin toplam 14 ünü bitirip son olarak kardiyoloji polikliniğine başvurdum. Standart ekg çekiminden sonra kalp ultrasonu çekimi gerçekleşti ve bunların sonucundan sonra benden efor testi istendi. Doktor Efor testini yaptıktan sonra bir problemden şüphelendiğini belirterek GATA'ya sevk vereceğini belirtti neden olduğunu sorduğumda sinigrafi isteyeceğini belirtti. Buna istinaden bu raporların bende olduğunu getirebileceğimi belirttim ve raporları tarafına sundum. Raporlara bakarak benim uzman erbaşlığı bir yana bırakıp askerlik bile yapamayacağımı belirtti. Tarafıma doğuştan gelen KRONER DAMARLARIN MALFORMASYONU - MİYOKARDİYAL MÜSKÜLER BRİDGE teşhisi koydu. Heyete çıktım ve tarafıma 42/D/13 Barışta ve Seferde Askerliğe Elverişli Değildir raporu verildi.
Bu kadar detaylı anlatmamın sebebi 8 ay askerlik yaptım ve tazminat davası açmayı düşünüyorum. Bu hastalığım doğuştan gelmekte ve en başından beri belirtmekteyim. GATA'da çekilmiş tüm film ve raporlar tarafımda bulunmaktadır. Konuyla ilgili bilgi aktarabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Cevap: Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir. 42/D/13
Askerliğe elverişli olmadığınız ve doğuştan rahatsızlığınızı belirttiğiniz halde size askerliğe elverişlidir raporu veren aile hekimi nedeniyle TC Sağlık Bakanlığı aleyhine tazminat davası açabilirsiniz.