Markette kasiyerin Eksik para vermesi
Siz değerli hukukçulara danışmak istediğim bir konu var.
Marketten 15 tl tutarında alışveriş yapıp 50 tl para verdim ancak 50 tl vermiş olmama rağmen 20 tl'nin para üstünü verdi.Kasiyerin kendisini uyardım konu ile ilgili ancak aşağılayıcı ve yüksek sesle siz 20 tl verdiniz dedi.Ben 50 tl olduğunu savununca müdürleri gelip kasa fişini alıp kasa sayımının yapılacağını ve kamera kontrolü yapılacağını söyleyip akşam haber vereceğini söyledi.Beni arayan kimse olmadı ertesi gün gittiğimde hatanın benden kaynaklı olduğunu söyleyip kamera kayıtları göstermeyi reddettiler.Peşinde olduğum şey 30 tl gibi ufak bir tutar değil milletin içinde haklı olmama rağmen dolandırıcı gibi aşağılandım.Konu ile ilgili yapmam gerekenler konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Markette kasiyerin Eksik para vermesi
büyük ve tanındık bir marketmi?
Yok hocam mücahitler gıda adından bir market ama işlek bir market.
50 tl verdiğinizden eminmisiniz?kafası dolu olduğundan kasiyerde yanlışlık yapmış olabilir?ama hoşgörülü olupda kamera kayıtları gösterilmeliydi diye düşünüyorum..
Bir ihtimal kamera kaydı olmayabilir. Ayrıca, birçok yerde kamera var gibi görünür ama, geniş açılı bir kamera ve QCIF kayıt dolayısı ile görüntülerden değil kaç para verdiğiniz, oraya gelenin siz olduğunuz bile zor anlaşılır. Böyle bir kamera da var sayılmaz.
Sonuç olarak kamera varsa bile, eğer tam kasanın üstünde kasaya yöneltilmiş dar açılı bir kamera yoksa, zaten kaç para verdiğiniz kameradan görünmez.
Adım gibi eminim hocam ben zaten kıza bir suçlamada bulunmadım belliki bir yanlış olmuş kamera kayıtlarına bakın sorun çözülsün dedim o sesini yükselterek 20 tl verdim 20 tl verdim demeye devam etti.Cebimde 2 tane 50 tl vardı yanlızca.
- - - Updated - - -
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir ihtimal kamera kaydı olmayabilir. Ayrıca, birçok yerde kamera var gibi görünür ama, geniş açılı bir kamera ve QCIF kayıt dolayısı ile görüntülerden değil kaç para verdiğiniz, oraya gelenin siz olduğunuz bile zor anlaşılır. Böyle bir kamera da var sayılmaz.
Sonuç olarak kamera varsa bile, eğer tam kasanın üstünde kasaya yöneltilmiş dar açılı bir kamera yoksa, zaten kaç para verdiğiniz kameradan görünmez.
peki ne yapmam gerekiyor yaptıkları yanlarına mı kalacak yani.