Cevap: Eski Tapu Araştırması?
Eski tapu araştırmasına gayrimenkullerin bulunduğunu düşündüğünüz ilin kaymakamlığına BİLGİ EDİNME HAKKINDA KANUN gereğince vereceğiniz dilekçe ile başvurabilirsiniz. Varsa mirasbırakanların TC kimlik no'ları ve başvuru sahibinin de TC kimlik numarası bulunmalı bu dilekçede. Kaymakamlık dilekçenizi Tapu sicil müdürlüğüne havale eder. Tapu da verilen bilgiler ışığında herhangi bir kayıt olup olmadığını inceleyerek cevap yazar.
Öncelikle çok teşekkür ederim Sn. Litigation aynı durumda olan bir arkadaşla konuştum en fazla 40 yıl öncesinin kayıtlarını tapudan bulabiliriz daha eskisi için ada/persel no gerek demiş ki biz bunu bilsek zaten bu kadar çabalamamızın bir amacı kalmaz kendilerinden gidip ada/parsel no larını temin etmelerini istemişler bu gibi bir durumda ne yapılması gerekir? bunu bulmamız mümkün değil gibi duruyor :(
Arkadaşınızı dinlemek yerine benim dediğimi yapsanız? Tapu kayıtlarını en azından atıyorum Mehmet oğlu Ali gibi kaydediyorlar ve mümkün olduğunca tapu sicil kaydına TC kimlik ile aktarıyorlar. İster 40 sene olsun ister 50, şansınızı deneyin. Olmazsa zaten ada pafta parsel no lazım olabilir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşınızı dinlemek yerine benim dediğimi yapsanız? Tapu kayıtlarını en azından atıyorum Mehmet oğlu Ali gibi kaydediyorlar ve mümkün olduğunca tapu sicil kaydına TC kimlik ile aktarıyorlar. İster 40 sene olsun ister 50, şansınızı deneyin. Olmazsa zaten ada pafta parsel no lazım olabilir.
Dün dayımlar gitmiş dediğiniz gibi ada parsel numarası istemişler bunu bulmak tamamen şansa kalıyor sanırım :( çünkü net bir yer bilen yok
Mirasbırakanın daha doğrusu tapu sahibinin nüfus bilgilerini de ekleyerek, bilgi edinme hakkındaki kanuna göre başvuru yapmanız konusunda ısrarcıyım! Avukat olan benim, siz veya dayılarınız değil :)
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Mirasbırakanın daha doğrusu tapu sahibinin nüfus bilgilerini de ekleyerek, bilgi edinme hakkındaki kanuna göre başvuru yapmanız konusunda ısrarcıyım! Avukat olan benim, siz veya dayılarınız değil :)
Peki sevgili avukatım siz ne derseniz o =)