6 Aydır kira ödemiyor, elektrik su aynı, aidat borçları birikmiş.. Ne yapmalıyım?
Merhaba,
Belki yüzlerce konu vardır ama bununla ilgili, konunun detayına girince farklılaşıyor, o yüzden yeni başlık açmak istedim. 2013 Mayıs ayının sonunda evimi kiraya verdim, o kadar iyi niyetli davrandım ki çok masraf yaptım 2 3 ay sonra depozitoyu versem olur mu cevabına bile tamam dedim. ilk 2 ay ödedi daha sonra ödememeye başladı. Telefonum açılıyordu muhatap buluyordum karşımda ama şuan onu da yapmıyor. İş yerine gidiyorum bulamıyorum arıyorum ulaşamıyorum. Sözün kısası 6 ay oldu neredeyse ev kirasını ödemiyor. Yine bu kadar zaman dilimi içerisinde aidatlarını da ödememiş. Elektrik faturası keza aynı. Bir ay önce ilk ihtarnameyi noter kanalıyla çektim. Zamanı doldu şuan ikinci ihtar çekicem fakat avukat bir arkadaşım bana ihtarname ile çıkartamazsın icra dairesine gidecek, icra takibi başlatacaksın dedi. Ama çok tuzlu oluyor sen güzellikle çıkarmaya bak, yediemin ücreti, memurların ücreti, avukat ücreti, eşyaları taşıyacak hamalların ücreti, çilingir falan derken 6000 i bulur hiç bulaşma bu işlere yanıtını verdi. Ne yani o kiracı evimde ömür boyu oturacak mı. Kiracının hakları varda ev sahibinin neden yok!
Cevap: 6 Aydır kira ödemiyor, elektrik su aynı, aidat borçları birikmiş.. Ne yapmalıyım?
Mutlaka bir avukata giderek kiracıya ihtarlı ödeme emri göndererek birikmiş kiraların 30 gün içinde ödenmesine, aksi takdirde haciz ve tahliye edileceğine dair icra başvurusu yapılması gerekir. Kira dışındaki alacaklar için ise avukatınız ilamsız icra takibi yapmalıdır.