Dükkan sahibi çık diyor ne yapmalıyım
herkese merhaba vereceginiz cevaplar için isi şimdiden teşekkürler...
2005 yılından bu yana işletmekte oldugum iş yerimin seneden seneye sözleşmesini yenileyerek bugüne kadar düzenli kira ödeyerek oturmuş bulunmaktayım kiramı hiç bi zaman aksatmadım... tam istenilen gününde ödedim..
bu yılki kontratım mayıs ayı itibari ile sona erecek olup. dükkan sahibinin bugün aniden gelip mayıs ayına dükkanı boşaltın ben emekli olacagım dükkanı ben işletecegim demesi ile soguk bir duş almış bulunmaktayım..
dükkanı aldıgım dönemki hava parası dükkanın içerisine aldıgıım mallar ve dükkana çektigim müşteriler.. ben dükkanı devren satın aldım.. şu anda dükkanı devretsem 150 bin civarı bir para bedeli rahatlıkla biçilebilinir...
benim bu durumda izlemem gereken yol nedir ne yapmalıyım dükkan sahibi bana para vermeye yanaşmayacaktır... ve ben dükkanı terk etmek istemiyorum böyle bir hakkım varmıdır işimden memnumum bunca yıldır emek verdim ..
Cevap: dükkan sahibi çık diyor ne yapmalıyım
kendisi veya eşi veya çocuklarının mesken veya işyeri ihtiyacı için kira sözleşmesinin bitiminden itibaren (1) ay içinde tahliye davası açabilir.
erdoğan bey tşk ederim.. konunun benim iş yerini terketmek istemeyişim nedeni ile mahkemeye gidecegi belli oldu lakin bu mahkeme benim iş yerinden çıkma süremimi uzatacak yoksa iş yerinde devam hakkı verme gibi bir olasılık söz konusumu
Alıntı:
selo38 rumuzlu üyeden alıntı
erdoğan bey tşk ederim.. konunun benim iş yerini terketmek istemeyişim nedeni ile mahkemeye gidecegi belli oldu lakin bu mahkeme benim iş yerinden çıkma süremimi uzatacak yoksa iş yerinde devam hakkı verme gibi bir olasılık söz konusumu
Dükkan sahibinin kendi işini yapacağı yönündeki beyanında samimi olduğuna inanırsa, sizin tahliyenize karar verilir. Dava süresinde çıkmasanız da kira ödeme yükümlülüğünüz devam eder, kiranın alınıyor olması da sözleşmenizin yenilendiği anlamına gelmez.
tahliye kararı verilirse kiracı dükkanı ne zaman boşaltır.